ANNONS

Haninge klättrar på skolrankning – men fortfarande på nedre halvan

Haninges kommunala skolor gör en kraftig klättring på SKL:s rankning av Sveriges skolkommuner. Men fortfarande ligger Haninge på nedre halvan av listan.
ANNONS

‪Sveriges kommuner och landsting släppte nyligen sin årliga rapport ”Öppna jämförelser – Grundskola”. Haninges kommunala skolor klättrar kraftigt – 26 placeringar – i rankingen, och hamnar nu på plats 175 av Sveriges 290 kommuner.

Men Haninge, där var femte elev (19 procent) inte blev gymnasiebehörig förra året, ligger alltså kvar i den nedre halva halvan av listan. Mats Öhlin, utbildningschef i Haninge, framhåller ändå lyftet den kommunala skolan gjort på senare tid.

‪- Haninge har de senaste åren gått förbi 92 kommuner i meritvärde och vi jobbar kontinuerligt med att förbättra skolresultaten, säger han.

Lägger man ihop friskolorna med de kommunala så hamnar Haninge på plats 183 i den öppna jämförelsen, mot 186:e plats i fjol. Haninge ligger hur man än ser på det fortfarande under snittet av Stockholms läns kommuner

Den politiska kommunledningen menar också att mycket arbete med Haninges skolor återstår.‬

– Det finns mycket kvar att göra, men skolan i Haninge är på väg åt rätt håll. Vi jobbar med att stärka det systematiska kvalitetsarbetet, öka likvärdigheten och anställa fler medarbetare inom både för- och grundskola, säger Maria Fägersten (S), ordförande i Grund- och förskolenämnden.

Här är hela rapporten.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Haninge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.