ANNONS

Haninge har fått en tredje kommunpolis igen

Lana Pålsson är ny kommunpolis i Haninge.
Lana Pålsson är ny kommunpolis i Haninge.
Lana Pålsson, ny kommunpolis i Haninge
Lana Pålsson är ny kommunpolis i Haninge.
Kommunpolisen i Haninge har saknat full styrka det senaste året – fram tills nu. Lana Pålsson, 42, slutade på polisen för 2,5 år sedan – men återvänder nu.
ANNONS

För ett år sedan gick en av Haninge- och Nynäshamnspolisens tre kommunpoliser i pension, och ingen ny polis kom in.

Men nu har platsen fyllts – av en återvändare.

Lana Pålsson, som tidigare var polis i yttre tjänst i Haninge, återvänder till poliskåren efter 2,5 års arbete som alkoholhandläggare på Huddinge kommun.

– Polishjärtat fick mig att komma tillbaka. De riktiga mötena med människorna jag hade i yttre tjänst har jag saknat, säger hon.

–  Polisorganisation har samma grundvärderingarna som jag själv. Jag kände att jag kunde göra nytta i Haninge, så det passar mig med tjänsten.

Kan Haningeborna komma i direktkontakt med er kommunpoliser?

– Vi har oftast inte tid att ta emot besök eller tips på sociala medier från medborgarna, utan det är 114 14 man ska ringa vid tips. Vi sitter väldigt mycket i samverkansmöten med externa aktörer gentemot polisen. Men det är klart att vi vill träffa folk som söker oss om vi har tid mellan mötena.
ANNONS


Fakta

Det gör kommunpoliserna

Kommunpoliserna inrättades när den nya polisorganisationen sjösattes 2015 och har utåt sett varit en prioriterad funktion av Stockholmspolisen.

Tanken har varit att polisens och kommunernas samarbete ska förbättras genom kommunpoliserna.

Haninge- och Nynäshamnspolisens kommunpoliser för lokalpolisens dialog mot kommunerna, bostadsföretagen och brandförsvaret.

Främst arbetar man med de lokala, aktuella problemen samt satsningar inom till exempel inbrott, buskörning, otrygga miljöer ungdomsbrottslighet och narkotikabrott.

 

 

Källa: Polisen
ANNONS