ANNONS

Haningebor står för framtiden i Mellon

Oscar Berglund Juhola, Arvid Ångström och Dennis Babic tävlar med låten "Weight of the world"
Oscar Berglund Juhola, Arvid Ångström och Dennis Babic tävlar med låten "Weight of the world"
De har bara gjort musik tillsammans i ett år. Nu har bandet Smilo, med två medlemmar från Haninge, blivit uttaget till Melodifestivalen 2016.
ANNONS

– Det känns sjukt roligt och spännande, säger Dennis Babic som ihop med Oscar Berglund Juhola och Arvid Ångström utgör Smilo.

22-årige Dennis Babic är född och uppvuxen i Haninge. Han och Oscar Berglund Juhola lärde känna varandra redan då de spelade fotboll i ett av Vendelsö IF:s pojklag. Båda bor kvar i Vendelsö.

Arvid Ångström är uppvuxen i Trångsund men bor i Örnsköldsvik där han går utbildningen Dreamhill Music Academy. Alla tre har jobbat som DJ:s i Stockholm och de bildade bandet för ett år sedan. Genren är elektronisk dansmusik och låten i Melodifestivalen heter ”Weight of the world”.

– Det är en dansvänlig låt med glada melodier. Den handlar om situationen i världen och har ett starkt budskap. Vi vill säga att världen kan bli bra, säger Dennis Babic.

De blev utvalda att få vara med i Melodifestivalen efter att ha gått till final i tävlingen ”Svensktoppen nästa”.

– Christer Björkman valde oss därför att han tror att det går att göra en riktigt snygg ljusshow till vår musik. Han sa att vi har ett modernt sound och ska stå för det nya i tävlingen.

Lisa Ajax och After Dark hör till deras motståndare vid deltävlingen i Norrköping den 20 februari. Just scenframträdandet gör Dennis Babic nervös eftersom Smilo bara uppträtt ett fåtal gånger tidigare.

– Men det är bara att försöka slappna av och gå ut och köra.

ANNONS