ANNONS

Haninge bland de mest stillasittande kommunerna

Hälsovanor.
Haningeborna sitter stilla och äter mindre frukt
Stockholmarna äter sundare och motionerar mer, enligt en rapport från Folkhälsomyndigheten. I Haninge, däremot, är det färre som motionerar och äter frukt och grönt.
Samtidigt är kommunen en av de mest stillasittande i landet.
ANNONS

Invånarna i Stockholms län äter mycket frukt och grönt, tränar och idrottar. Samtidigt dricker Stockholmarna mer alkohol än i övriga landet, och sitter mer stilla, visar Folkhälsomyndighetens rapport Öppna jämförelser folkhälsa 2019.

Haningebor motionerar mindre

Haninges statistik sticker främst ut när det gäller rörelsevanor. Bland kommuninvånarna är det 59 procent som motionerar minst 150 minuter per vecka. En något lägre andel, jämfört med de flesta andra kommuner i Stockholms län. Snittet för hela riket är 64 procent.

47 procent av Haningeborna sitter stilla mer än sju timmar per dag, vilket också är genomsnittet för riket. Det placerar Haninge bland de 25 kommuner i landet som är mest stillasittande, även om andelen är lägre i förhållande till övriga kommuner i Stockholms län.

20 procent av Haningeborna äter frukt och grönt minst tre gånger om dagen, jämfört med 26 procent i regionen.

Andelen som röker dagligen ligger i linje med regionen, medan riskkonsumtionen av alkohol ligger något lägre med 16 procent. Snittet i hela Stockholmsregionen är 19 procent. Något färre i Haninge uppskattar sitt hälsotillstånd som bra eller mycket bra.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Haninge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.