Välj ditt område

Haningebutik får uppmärksamhet

Nyheter Inger wallin och Bengt Carlsson i Österhaninge uppmärksammas i media för sin gårdsbutik. Att det finns närmare 1200 gårdsbutiker i landet talar för en ihållande trend.

Det är Sveriges radio som gör ett nedstamp i gårdsbutiken Sanda i Österhaninge som drivs av Bengt Carlsson och Inger Wallin. Lantbrukarnas Riksförbund (LRF) har tillsammans med söktjänsten Gårdsnära tagit fram hur många gårdsbutiker det finns i Sverige och det rör sig om cirka 1200 gårdsbutiker.

Paret, som sadlade om från ekonom och läkemedelsforskare, driver nu mejeri och gårdsbutik. De ystar osten själva och företaget omsätter ungefär en och en halv miljon. En blygsam start har det blivit, garaget fick byggas om för att tjäna som lokal för det nya projektet.

Att det frekvent kommer gäster under sommaren är något som de märker av.

– Man kan se ungefär hur mycket bilar som passerar ute på Dalarövägen, och räkna ut att kanske var tionde, var tjugonde åker in här och handlar, säger Bengt Carlsson och berättar att de säljer lika mycket ost i sin egen gårdsbutik som de säljer till andra butiker och restauranger.

Den förtjänsten kanske visar på att gårdsbutiken inte bara är en fluga utan också är här för att stanna.

I gårdsbutiken i Österhaninge arbetar även dottern och svärsonen Tove och Ben Peretz.

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Nyheter

Amrita fick rasistisk lapp i brevlådan

Sjukvård

Hundratals marscherar mot BB-kaoset

Trafik

Långa köer på E4/E20 södergående i Hallunda

Blåljuskollen Haninge, torsdag
Morgonkollen

Man knivskars svårt – fick lungan punkterad

Nyheter

Här är kommunen som hyllas av Cykelfrämjandet

Dykare; Dykning; Instagram; Vändpunkt i livet; Patrik Jonson; Resarö; Vaxholm; Undervattensfotografering; Undervattensfoto
Livsstil

Patrik satsade på djupet efter vännens död