ANNONS

Haningebutik får uppmärksamhet

Inger wallin och Bengt Carlsson i Österhaninge uppmärksammas i media för sin gårdsbutik. Att det finns närmare 1200 gårdsbutiker i landet talar för en ihållande trend.
ANNONS

Det är Sveriges radio som gör ett nedstamp i gårdsbutiken Sanda i Österhaninge som drivs av Bengt Carlsson och Inger Wallin. Lantbrukarnas Riksförbund (LRF) har tillsammans med söktjänsten Gårdsnära tagit fram hur många gårdsbutiker det finns i Sverige och det rör sig om cirka 1200 gårdsbutiker.

Paret, som sadlade om från ekonom och läkemedelsforskare, driver nu mejeri och gårdsbutik. De ystar osten själva och företaget omsätter ungefär en och en halv miljon. En blygsam start har det blivit, garaget fick byggas om för att tjäna som lokal för det nya projektet.

Att det frekvent kommer gäster under sommaren är något som de märker av.

– Man kan se ungefär hur mycket bilar som passerar ute på Dalarövägen, och räkna ut att kanske var tionde, var tjugonde åker in här och handlar, säger Bengt Carlsson och berättar att de säljer lika mycket ost i sin egen gårdsbutik som de säljer till andra butiker och restauranger.

Den förtjänsten kanske visar på att gårdsbutiken inte bara är en fluga utan också är här för att stanna.

I gårdsbutiken i Österhaninge arbetar även dottern och svärsonen Tove och Ben Peretz.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Haninge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.