ANNONS

De lär sina Haningeelever att dansa hemifrån i stället

"Vi har väldigt många elever i barngrupperna på litet utrymme, så detta är en bra lösning", säger Lina Abrahamsson. På bild, hon och hennes andra dansledare.
"Vi har väldigt många elever i barngrupperna på litet utrymme, så detta är en bra lösning", säger Lina Abrahamsson.
Flera idrottsföreningar dras med utmaningar att hålla i sina ungdomsverksamheter under coronakrisen. Dansklubben Jordbro United har löst problemet.
– Barnen klär på sig träningskläderna, fyller vattenflaskan och trycker på livesändningen hemma, säger dansledaren Lina Abrahamsson.
ANNONS

Dansföreningen Jordbro United stängde i veckan ner sina danslektioner i Jordbro kulturhus på grund av coronaviruset och risken för smittspridning.

Klubbens traditionsenliga vårshow i maj väntas också ställas in. Men håller igång eleverna gör man – genom träningar som man livestreamar för sina barn och ungdomar på Facebook.

– Vi kör dansträningspass med uppvärmning, styrka, stretch, någon dansdel och någon teknisk del. Sedan har vi lagt upp videor på hemsidan så eleverna kan ta fram koreografin själva, säger Lina Abrahamsson, grundare och lärare hos dansföreningen Jordbro United.

Hur har responsen varit?

– Jättebra, vilket är jättekul! Vi vill uppmana till att leva så vanligt det går och att vi måste röra på oss. Vi kan inte sätta oss på arslet och inte göra något. Vi försöker se till så att ungarna hålls aktiva, säger Lina Abrahamsson.

Lina Abrahamsson. Foto: Mitt i

Lina Abrahamsson. Foto: Mitt i

Hur länge kommer ni livestreama lektionerna?

– Påsklovet ut, till att börja med, vi får se hur det funkar. Sedan tittar vi på statistik på hur många av våra ungdomar som kört hemifrån.

ANNONS

Lina Abrahamsson har sett fördelar. Eleverna har fått med sig syskon och föräldrar när de stått och haft danslektion hemma.

Två flickor dansar framför Jordbro Uniteds liveträning via datorn. Foto: Privat

Två flickor dansar framför Jordbro Uniteds liveträning via datorn. Foto: Privat

– Vi välkomnar alla att joina, det är viktigt att man rör på sig, säger Lina Abrahamsson.

Jordbro United har ett par hundra barn och ungdomar i klubben.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Haninge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.