ANNONS

Haningegolfaren hårsmån från OS

Golfaren Alexander Norén var nära att knipa en plats i OS.
ANNONS

Det var så nära. Golfaren Alexander Norén, med rötterna i Haninge, var nära att få en plats i OS i Rio. Men på grund av ett avhopp från Chris Wood, rankad som 22:a bästa golfspelaren i världen, gick platsen istället till David Lingmerth, skriver Svenska Dagbladet.

Trots en seger i Scottish Open i söndags med en seger som var värd 46 poäng ( värderades dock till 48 före tävlingen) hamnade Alexander Norén längre ner i rankingen då Chris Wood drog sig ur tävlingen på grund av ömmande nacke i onsdags. Det innebär att, med golfens speciella sätt att räkna, Norén förlorade viktiga poäng för att gå om och därför inte rankades lika högt.

I och med en ny ranking i måndags går alltså Lingmerth, so ligger på plats 48 i rankingen, vidare istället för Norén som hamnade på plats 49.

Decimaler skiljer de två åt. En skillnad där Lingmerths 2,6656 ställs mot Noréns 2,6508.

I ett uttalande till media beskriver förbundskaptenen Katarina Vangda turerna kring OS-platsen.

– Det positiva är att oavsett vem av de båda som skulle få platsen, så är det en medaljkandidat i OS precis som redan klara Henrik Stenson. David är väl värd sin plats, men det är klart att det måste kännas tungt för Alex som kämpat sig tillbaka från skador och nu spelat jättebra, säger hon.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Haninge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.