Haningekafé tar plats i ”White Guide café” – kan vinna pris

Dalarö bageri tar plats i nya kaféguiden White Guide Café 2016. 336 svenska kaféer finns med och den 30 maj avslöjas poäng och klassificeringar.

Den 30 maj avslöjas alltså poäng och klassificeringar på en releasefest på Skeppsholmen i Stockholm. Och Dalarö bageri är alltså med i årets guide, och kan vinna priser. På releasefesten ska vinnare i olika klasser hyllas, där ”Årets bästa café” är höjdpunkten. De övriga priserna är ”Årets konditori”, ”Årets kaffebar”, ”Årets Värt en resa”, ”Årets fikaställe”, ”Årets hållbara café”, ”Årets stjärnskott” samt ”Årets bageri”.

Under året har White Guides anonyma testare besökt över 400 caféer runt om i hela Sverige.

– Café- och fikakulturen har en unik roll i Sverige, och det är en väldigt spännande och innovativ bransch att bevaka. Just nu ser vi i synnerhet stor utveckling inom olika typer av mer hälsosamma bakverk, raw food och glutenfritt är exempelvis på stark frammarsch. Vi ser också en branschglidning där fler caféer söker serveringstillstånd och satsar på att förlänga öppettiderna med bar- och matservering, säger White Guide Cafés kaféredaktör Lena Ilkjaer.