ANNONS

Haningekille kan bli toppmodell

Kevin Montero, på plats i Kapstaden, vill gå hela vägen i ”Top Model Sverige”.
Kevin Montero, på plats i Kapstaden, vill gå hela vägen i ”Top Model Sverige”.
Sju killar mot sju tjejer.

Nu drar TV3:s Top Model Sverige i gång – med ett helt nytt koncept.

Och Kevin från Haninge kan vinna allt.

– Man måste alltid vara på tårna för att leverera här, jag gillar det, säger Kevin Montero på telefon från Kapstaden.
ANNONS

Han är personlig tränare till vardags – men är nära drömmen om att bli professionell modell.

Just nu befinner sig Kevin Montero, 25, i Kapstaden för att tävla mot sex killar och sju tjejer om att bli Sveriges nästa toppmodell.

Det var för några år sedan som han förstod att han kunde tjäna pengar på sitt utseende.

– Jag var i väg och reste lite efter studenten och uppmärksammades av lite folk som jobbar inom branschen. Det började med lite småjobb. Det har blivit lite reklamfilmer och plåtningar, men jag har ingen diger erfarenhet, säger han på telefon från Kapstaden i Sydafrika, där säsongen avgörs.

Han kom till Jordbro från Kuba som 8-åring. Efter några år blev det Handen och i dag bor han i Vasastan där han jobbar på ett gym.

– Med jobbet blir det att jag tar hand om mig själv och ständigt är väldigt medveten om mitt utseende. Därför känns det rätt att vara här.

Alla bor i ett lyxhus med pool och tennisbana i Kapstaden – med ständigt nya plåtningar på gång.

– Du får reda på en plåtning med bara några timmars varsel. Mina dagliga rutiner är ju helt borta, men det är väldigt spännande.

Hur är stämningen när alla vill vinna?

ANNONS

– Det är tuff konkurrens, många passar väldigt väl in i branschen. Men man håller ju ett slags fasad. Om man plötsligt måste i väg och plåtas och det går dåligt så döljer man det för de andra. Man vill inte visa alla korten.

Du har nämnts som en av förhandsfavoriterna?

– Det ser väldigt bra ut. Jag särskiljer mig lite från de andra, är lite mer muskulös, vilket inte alltid passat in i branschen. Men jag har inställningen att gå hela vägen. Det optimala vore att kombinera professionella modelljobb med jobbet som personlig tränare, men måste jag välja så väljer jag modellkarriär.

Blir det några romanser?

– (Haha) Ni får se.

ANNONS