Haningekocken Daniel Lakatosz i final i ”Sveriges mästerkock”

På onsdag avgörs det. Då gör Daniel Lakatosz, 27, från Brandbergen upp med Catarina König om titeln "Sveriges mästerkock 2016".

Det var i onsdagens semifinal, där deltagarna skulle presentera sina kokboksidéer för juryn, som Daniel Lakatosz idé om att skapa en matresa genom tio länder ledde till en direktbiljett till finalen.

– Som kokboksidé tycker jag att Daniels är mest spännande, allt det andra har gjorts, sade Leif Mannerström, som utgör juryn tillsammans med Markus Aujalay och Mischa Billing.

– Det är som en eld i kroppen just nu, ni anar inte. Jag vet inte hur jag ska uttrycka mig, sade Daniel Lakatosz i tv-programmet.

Mitt i Haninge pratade med Daniel Lakatosz i januari inför säsongen, och berättade där bland annat om hur han tidigt tvingades ta ansvar hemma i köket sedan hans pappa gått bort när Daniel var 11 år.

– Det blev kämpigt för mamma. Jag började laga mat för att hjälpa henne. Det började med stekta ägg och kokt pasta, sedan lärde jag mig allt mer. Jag blev så lycklig varje gång mamma åt. Hon blev glad av maten, och det gjorde mig glad, berättade Daniel.