Haninges fjärde modulkvarter på väg upp

Modulbostäder i Brandbergen som flyttades in 2016.
Haninges fjärde modulbostadskvarter är på väg upp. (Bilden är från Brandbergen).
KOMMUNKOLLEN HANINGE: ✔️ 60 ytterligare modulbostäder byggs nu ✔️ Vendelsö ska ses över i nytt utvecklingsprogram

Vendelsö får nytt utvecklingsprogram

Bostadsbebyggelse, vatten och avlopp, infrastruktur, skolor och tillgänglighet i Vendelsö ska nu belysas särskilt i ett nytt utvecklingsprogram för Vendelsö.

Nya planeringsunderlag för området runt Vendelsö ska tas fram, och en budget på en miljon kronor föreslås för utredningar och kartor.

Haninges fjärde modulbostadskvarter byggs – 60 bostäder uppförs

Haninge kommun uppför nu sitt fjärde modulbostadskvarter inom boendeplanen för nyanlända, det sker i Tungelsta på Hammarbovägens grusplan.

Home by home fastigheter ska arrendera marken av kommunen mot att företaget bygger 60 bostäder, fördelat över 30 enrumslägenheter, 20 tvårumslägenheter och 10 trerumslägenheter i 10 byggnader i två plan på grusplanen.

Kommunen bedömer att 70-75 procent av lägenheterna behövs för nyanlända, de övriga bostäderna kan gå till andra målgrupper.

276 personer nyanlända med uppehållstillstånd väntas anvisas Haninge under 2017, och modulbostäder uppförs just nu i södra Handen, i Vendelsömalm, i Jordbro samt alltså i Tungelsta.

Moderaterna och SD har reserverat sig mot samtliga planerade modulbostäder i Haninge, men det finns majoritet i fullmäktige för boendeplanen.