ANNONS

Haninges oppositionsråd: ”Enda rätta av AKB”

Martina Mossberg (t h) välkomnar Anna Kinberg Batras avgångsbesked.
Martina Mossberg (t h) välkomnar Anna Kinberg Batras avgångsbesked.
Haninges oppositionsråd Martina Mossberg (M) välkomnar fredagsmorgonens avgångsbesked från Anna Kinberg Batra. "Det är det enda rätta av henne att göra i nuläget", säger Martina Mossberg till Mitt i. Haninges oppositionsråd tror att oväntade Moderatnamn kan bli aktuella som efterträdare.
ANNONS

Anna Kinberg Batra böjde sig för avgångskraven i Stockholms län och resten av landet, och meddelade sin avgång på fredagsmorgonen.

I Haninge kommun ställde sig oppositonsråd Martina Mossberg tidigare i veckan bakom falangen som vill se Anna Kinberg Batra avgå.

På fredagsmorgonen ger hon sin syn på Anna Kinberg Batras avsked:

– Det här öppnar ju upp för oss att faktiskt börja prata om vår politik och våra förslag. Det enda Haningeborna velat prata om sista tiden är varför vi har den partiledare vi har. Nu kan vi faktiskt börja med de förslag vi vill få fram, för ett bättre Sverige och ett bättre Haninge. Nu måste vi samla oss, säger hon till Mitt i.

Har du ett namn du vill se som ny ledare?

– Det är klart att det spekuleras om namnen som redan finns runt Anna. Men när väl en partiledare kliver av kan det också hända att människor räcker upp handen och är villiga att ta över, namn man inte tänkt på.

Nu måste den interna processen avgöra vem som blir efterträdare, menar Moderatledaren i Haninge.

ANNONS

– Valberedningen får en chans att pröva många olika namn, som man inte alls haft i åtanke.

Vilken Moderatpolitik är det du tycker hamnat i skuggan av avgångskraven sista tiden?

– Framförallt trygghetsfrågorna, ordning och reda och säkerhet. Det är ju en stark profilfråga där vi har väldigt bra förslag för Sverige och Haninge. Där har vi inte alls nått ut.

– Jag tycker att Anna Kinberg Batra gjort det bra kring trygghetsfrågorna, men tyvärr uppfattar inte väljarna det. Men det handlar också om skola, omsorg och sjukvård, säger Martina Mossberg.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Haninge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.