ANNONS

22-åriga Hannas sommarjobb: Äta pizza

Hanna Dee matbloggar på fritiden och får nu göra det hon gillar mest – och få betalt.
Hanna Dee matbloggar på fritiden och får nu göra det hon gillar mest – och få betalt.
Hundratals sökte – nio fick jobbet. Nu ska Hanna Dee från Sollentuna äta sig igenom Stockholms pizzerior.
ANNONS

Vissa sitter i kassan eller klipper gräs. Andra äter pizza. Hanna Dee, 22, från Sollentuna ska äta sig igenom Stockholms pizzerior och hämtmatställen, skriva om maten och publicera recensionerna på instagram. Restaurangtjänsten Onlinepizza ligger bakom. Hundratals sökte jobbet som pizzaätare och nio personer i Sverige blir nu företagets lokala testätare i sommar. Hanna Dee har 160 pizzerior och restauranger att välja mellan i hela Stockholm.

Tufft jobb! Varför sökte du?

– Jag hade inte tänkt jobba i sommar för jag börjar plugga i höst, men jag såg annonsen på Facebook och skickade in. Det här är inte som ett jobb för mig, jag har en egen matblogg, gastronomystockholm, och är  van vid att testa restauranger och skriva om dem. Så det här är ju bästa sommarjobbet för mig!

Blir man inte trött på pizza till slut?

– Jo, om man äter samma pizza hela tiden. Men jag varierar mig, och även om det är mest pizzerior man testar finns det också sushi, indiskt och annan hämtmat. Jag är ganska hälsomedveten också, så det blir nog bara pizza ett par gånger i veckan.

Hur är utematen i Sollentuna?

– Bra tycker jag. De har öppnat nya restauranger i centrum som jag inte testat än. Generellt är pizzorna bra i Sollentuna.

Bästa pizzerian?

– Cafe Park, typ hundra meter från centrum. De har bra och snabb service och goda pizzor. Jag brukar beställa hem men man kan sitta där också, de har en trevlig uteplats.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sollentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.