ANNONS

Hans app ska hjälpa separerade att hålla sams

Stefan Bondesson.
Stefan Bondesson.
Stefan Bondesson upptäckte att det var svårt att hålla koll på utgifterna för barnen, trots att han och hans före detta fru var överens om att dela.

Nu har han släppt en ekonomiapp som han hoppas ska leda till färre konflikter.
ANNONS

När Stefan Bondesson separerade för sju år sedan var han och hans expartner överens. Barnen skulle bo hos dem varannan vecka och utgifterna skulle delas rakt av.

Men fastän de i grund och botten var sams blev det ofta tjafs.

– Vi glömde utgifter och började bråka om vem som egentligen hade betalat vad senast. Ett tag var det småkonflikter vid varenda överlämning. Det kändes inte bra. Det är barnen som far illa när föräldrarna bråkar, säger Stefan Bondesson.

Tankarna började snurra kring hur problemen kunde minimeras, och idén om Happy X föddes. I två år har han jobbat på fritiden hemma i villan i Tumba. Först använde han egna pengar, bytte jobb och gick ner i arbetstid för att kunna satsa, sedan pitchade han idén för investerare och fick in mer kapital.

För några veckor sedan släpptes appen Happy X där man kan dela och godkänna varandras utlägg samt hålla koll på vart pengarna går. Så småningom hoppas Stefan Bondesson kunna vidareutveckla tjänsten med bland annat juridisk rådgivning och äktenskapsrågivning.

Behovet är stort. Bara i Botkyrka lever 4 762 barn under 18 år med separerade föräldrar. I Huddinge är 5 036 i samma situation och i Haninge 4 305.

– Det är alltid dåligt när barnen kommer i kläm vid en skilsmässa, men det är tyvärr inte så ovanligt nuförtiden. Det är svårt att få allting och gå ihop ibland och då kan barnen drabbas, säger Stefan Bondesson.

Även om appen är en affärsidé som helst ska gå med vinst är det resultatet som känns bäst.

– Det är klart att vi vill tjäna pengar, men framför allt känns det skönt i hjärtat att vi kanske kan hjälpa några barn genom att minimera konflikterna mellan föräldrarna.

ANNONS

Läs mer: Därför tar äktenskapen slut så fort på Södertörn.

ANNONS