ANNONS

Hantverkarna borrade sig genom taket – två gånger

Även Sadegh Shahabpours parfymflaskor har gått i golvet, och lampor spruckit, berättar han. Nu sitter provisoriska lagningar i taket.
Även Sadegh Shahabpours parfymflaskor har gått i golvet, och lampor spruckit, berättar han. Nu sitter provisoriska lagningar i taket.
Lägenhetsrenoveringar ger ofta grannen huvudvärk. För Sadegh Shahabpour i Jordbro blev det mer än så – han fick betongbitar i huvudet.

– Det kunde ha slutat i katastrof om mina barn var hemma.
ANNONS

Det började på torsdagen innan luciahelgen. Sadegh Shahabpour gick på toaletten, men hann knappt in förrän grus och betong föll ner över honom. Han tittade upp och såg hur hela taket borrats igenom.

– Byggarbetarna däruppe kunde se ner till mig, men hade ingen riktig förklaring, säger ”Sadde”.

Dagen efter hände det igen – denna gång i hans badrum.

– Jag hörde borren igen, gick in i badrummet och såg en spricka i taket. Den bara växte och växte och till slut kom borren igenom taket igen. Helt otroligt, säger ”Sadde”.

Hyresvärden Graflunds renoverar just nu över 100 av sina lägenheter i Jordbro, bland annat på Blockstensvägen. Man har sedan tidigare fått vissa klagomål från Hyresgästföreningen på grund av besvär för de hyresgäster som störts.

Det byggarna gjorde i lägenheten ovanför Sadeghs var att bila, det vill säga borra i betongen, för att kunna sätta in ny golvbrunn.

Då finns alltid en viss risk att borren går igenom, enligt Conny Alkelöw, regionchef på Graflunds.

– Här var det ju otur att det skedde två gånger i samma lägenhet. Kanske har tre fyra ytterligare hyresgäster fått sprickor i taket vid bilningen, men det har inte gått så långt som till hål där, säger han.

Sadegh är glad att inte hans barn var hemma när borren gick igenom.

ANNONS

– Hade det varit större bitar som föll och barnen varit därinne vet jag inte vad som hänt.

Han säger att han blivit lovad kompensation av Graflunds och erbjudits att flytta till en nyrenoverad lägenhet som är 1 800 kronor dyrare i månaden.

– Jag skulle få sex månader med samma hyra som nu. Men jag ska tacka nej, säger han.

Conny Alkelöw berättar att Graflunds nu tagit fram ett koncept för att minimera liknande skador.

– Bland annat kan man spänna upp en låda i badrumstaket nedanför som stöttar taket, säger han.