Min lokala hjälte

De blev årets företagare

Pristagare näringslivsdagen Tyresö
De fick pris under näringslivsdagen.
Under näringslivsdagen i fredags prisades årets företagare i Tyresö.

Priset Årets Företagare gick till John Evert Hamberg och Jon Hamberg – ägare och VD för rör-, ventilations- och energikonsulten Tysklinds.

”Genom sitt mod och medvetenhet har företaget under ledning av vår vinnare stadigt ökat sin omsättning och håller god lönsamhet./…/ Man har hela tiden haft ett stort engagemang i skolor som utbildar inom denna sektor samt inom Företagarna både på det lokala planet och i de stora frågorna som rör småföretagens villkor i Sverige.”, är en del av motiveringen.

Priset Årets Butik gick till Köttboden i Trollbäcken medan Årets Miljösatsande företag blev Delikatessboden i Tyresö Strand.

Nyföretagarcentrum utsåg Salla Vartiainens Projektmaskinen till Årets Nyföretagare och Lars Wintersteins Lasses Lekplatsbesiktning fick ett särskilt hederomnämnande, som delades ut för första gången.

Fakta

Alla vinnarna

Årets Företagare: Tysklinds. Ägare: John Evert Hamberg, VD: Jon Hamberg.

Årets Nyföretagare: Projektmaskinen. Ägare: Salla Vartiainen.

Årets Miljösatsande företag: Delikatessboden. Ägare: Tommy Blidborg och Ingela Blidborg.

Årets Butik: Köttboden i Trollbäcken. Ägare: Lotta Ronnerberg.

Hedersomnämnande från Nyföretagarecentrum: Lasses Lekplatsbesiktning. Ägare: Lars Winterstein.

 

Källa: Tyresö kommun
Fakta

Motiveringarna

Årets Företagare: Tysklinds. Ägare: John Evert Hamberg, VD: Jon Hamberg.

”Årets företagare i Tyresö har med sitt engagemang och sin uthållighet byggt upp en verksamhet som idag omsätter ca 17 miljoner med 15 anställda. Man har bl.a. utvecklat ventilation av operationsrum som nu är standard i Svenska sjukhus. Genom sitt mod och medvetenhet har företaget under ledning av vår vinnare stadig ökat sin omsättning och håller god lönsamhet. För att trygga rekryteringen av duktig personal tar man årligen emot fem praktikanter. Företaget är idag den äldsta vvs-konsulten i Sverige. Man har hela tiden haft ett stort engagemang i skolor som utbildar inom denna sektor samt inom Företagarna både på det lokala planet och i de stora frågorna som rör småföretagens villkor i Sverige.”

 

Årets Miljösatsande företag: Delikatessboden. Ägare: Tommy Blidborg och Ingela Blidborg.

”Företaget belönas för sina ambitioner att utvecklas och för deras stora engagemang för att hitta lokala producenter
med ekologiska alternativ som minskar miljöpåverkan. Med sin starka känsla för goda smaker och passion har de på kort tid marknadsfört sig väl genom mun-till-mun metoden eller snarare genom mat-till-mun-metoden. Företaget bidrar till en ökad trivsel och Tyresöborna ges möjlighet till goda smakupplevelser, ett värdefullt och hållbart tillskott i Tyresö!”

 

Årets Butik: Köttboden i Trollbäcken. Ägare: Lotta Ronnerberg.

”Årets butik är modern med sin gammaldagstappning, och är en institution inom sin bransch. Med ett stort sinne för kvalité, gediget  kunnande och härlig atmosfär, har denna butik hittat sin trogna kundkrets. Med förstklassiga varor och sin utmärkta service lockar butiken även köpare utanför Tyresös gränser. I en tid då trenden åter går mot det småskaliga och nära, har denna butik fått en plats i många Tyresöbors hjärtan.”

 

Årets Nyföretagare: Projektmaskinen. Ägare: Salla Vartiainen.

”Skapar hemsidor i WordPress och lära kunderna hur de själva sköter om dem och uppdaterar dem i framtiden. Hjälper företagare att komma igång med sin digitala marknadsföring. Även hjälp med grafisk formgivning m m. Hon har en egen konstnärlig produktion. Hon är en klar entreprenör, har en mycket  utvecklingsbar idé –  och har lyckats i stark konkurrens med andra på den digitala marknaden. Har har redan fått flera fina uppdrag och kan  nu leva på sitt företagande!. Hon är nätverksbyggare.”

 

Hedersomnämnande från Nyföretagarecentrum: Lasses Lekplatsbesiktning. Ägare: Lars Winterstein.

”Han var tidigare varit anställd, startade först en enskild firma, sedan ett aktiebolag. Han har rådet att ”starta som pensionär”. Vågade ta steget efter ”ordinarie arbetslivs” slut, och driver nu en lönsam egen verksamhet.”

Källa: Tyresö kommun