Min lokala hjälte

Här är de nya gränserna för parkeringsavgifter

Trodde du att du bor på rätt sida gränsen och kommit undan de nya parkeringsavgifterna?

Nu har staden ritat om kartan.

Sockenvägen utgör inte längre gränsen mellan fri och avgiftsbelagd parkering - den går nu i Svedmyraskogen.

Lokaltidningen Mitt berättade på onsdagen om de nya parkeringsreglerna och avgifterna i söderort. Hammarbyhöjden är först ut och skyltningen kommer sedan att fortsätta mot Enskede och Årsta. Det nya är att en avgift införs på 10 kronor per timme mellan 07-19 på vardagar och 11-17 på lördagar. Dessutom införs boendeparkering på 500 kronor i månaden.

På den karta som legat uppe på Stockholms stads hemsida har Sockenvägen utgjort gränsen för taxeområde 4 (där det kommer att kosta 10 kr i timmen att parkera och de boende får betala 500 kronor i månaden). De som bor på norra sidan av gatan skulle då få betala avgiften, meden de som bor på södra sidan om vägen skulle kunna fortsätta att parkera gratis.

Men när Mitt i ställde frågor till trafikkontoret om gränsdragningen uppdagades att det är fel på kartan.

– Vi har nu ritat om kartan. Gränsen ska inte gå längs Sockenvägen, utan en bit söderut, säger Josefine Weinberg påt trafikkontoret.

Gränsen går nu istället genom Svedmyraskogen. Det innebär att de som bor strax söder om Sockenvägen också kommer att tillhöra taxeområde 4 och få boendeparkering. Här kan du se den omritade kartan.

Kartan har även ritats om vid Gullmarsplan. På den tidigare kartan är det ett större område kring Gullmarsplan som ska tillhöra taxeområde 3, vilket innefattar innerstan. Nu har detta reviderats till endast Gullmarsplan och den första biten på Gullmarsvägen som ska tillhöra innerstadsområdet.

– Det blir en högre avgift på gatan, men de som bor där kommer att få samma boendeavgift som de som bor i Enskede och Årsta. De ska inte drabbas, säger Josefine Weinberg.