Här är den snabbast växande mattrenden just nu

Hawainsk Poke bowl fisksallad
Poke bowl, fisksallad från Hawaii, tar just nu Stockholm med storm.
I början av sommaren öppnade de första Poke bowl-ställena i Stockholm. Nu finns det minst åtta. Stockholmarna verkar ha tagit den hawaianska fisksalladen till sitt hjärta.

Nej, det har ingenting med Pokémon att göra, även om man kan undra om mattrenden inte fått lite draghjälp av den parallella speltrenden. Just nu sprids den hawaianska traditionella rätten Poke bowl över världen med rasande fart. Här är utvecklingen av google-sökningar på ”Poke Bowl” de senaste 12 månderna:

Till Stockholm kom trenden i maj då två Poke-ställen öppnade samma vecka. Sen dess har det öppnat minst sex ställen till och vi börjar få svårt att hålla räkningen. – Poke är som sushi fast sallad, säger Erik Videgård, som var med och startade East och som härom veckan slog upp dörrarna till sin nya restaurang Rebel kitchen i Vällingby där han hakar på poketrenden. Här kan du äta Poke bowl:

  1. A bowl på Blecktornsgränd Södermalm.

2. Rawsallad på Gästrikegatan i Vasastan och i Mall of Scandinavia. 3. Orange county på Paradisets butiker på Söder och i City. https://www.instagram.com/p/BLNwGBYDxj8/?taken-by=paradisetmatmarknad 4. Hawaii Poké Mäster Samuelsgatan i City. 5. Makai Surbrunnsgatan i Vasastan.

Vi börjar bli redo för premiärkvällen imorgon! #makaisthlm

A photo posted by Makai (@makaisthlm) on

6. Rebel kitchen i Vällingby centrum.

Det är fortfarande beroendeframkallande... #poke #bowls #rolls @rebelkitchenstockholm

A photo posted by Erik Videgard (@videgard) on

Få stenkoll på helgen: Prenumerera på Mitt i Stockholms och Allt om Stockholms gemensamma nyhetsbrev Fredagspepp!