Här är det dans runt midsommarstången

Lövade stänger, ringdans, nyckelharpor och folkfest. Det finns flera ställen i Täby att fira traditionsenlig midsommar. Lokaltidningen Mitt i Täby tipsar om några ställen du kan besöka på fredag.

Det blir inga direkta nyheter utan precis som det alltid varit, och det är kanske det som är meningen vid högtiden där vädret är allt.

Klockan tio börjar kommunens sedvanliga midsommarfirande i Rönninge by.

– Det blir spelmän och folkdansgille som underhåller besökarna medan vi reser midsommarstången. Man får givetvis komma tidigare och hjälpa till att plocka blommor och binda kransar till stången, säger kulturchef Lina Browall.

Om det är bra väder kan det komma flera tusen besökare.

– Det är inte bara Täbybor som hittar hit utan även folk utifrån som vill vara där och uppleva ett riktigt genuint midsommarfirande, fortsätter hon.

De som väljer att ta sig kommunalt med Roslagsbanan till Hägernäs blir hämtade av traktor och vagn.

Lina Browall vill dock påminna bilburna gäster om att parkeringsmöjligheterna är begränsade, och hänvisar i stället till Arningenparkeringen vid Flir. Det går traktor och vagn därifrån också, sägerhon.

Det finns även möjlighet att fira midsommar i Gribbylund, vid Ängholmsbadet. Där lövas stången klockan åtta och sätts på plats klockan 13.45. Ringdans och midsommarlekar är givna aktiviteter som kommer att pågå under dagen.