Min lokala hjälte

Här är en av Södermalms dyraste lyor

Ett townhouse i Gamla Stan är det objekt som klickas mest på Hemnet just nu. Och det är inte vilken lya som helst. Kolla in bildserien på allt från en uppstoppad giraff till skelett till häst.

Granne med Storkyrkan ligger adressen Trångsund 6, där en av de dyraste lyorna i Södermalms stadsdelsområdes historia är till salu just nu. Men du behöver en riktigt fet plånbok om du är intresserad – 60 miljoner kronor är utgångspriset för niorummaren, som ligger på fyra våningsplan och har allt från egen riddarsal till spa och vinkällare.

– Det är ett unikt objekt, helt klart. Det är väldigt sällsynt objekt som är svårt att prissätta, säger Emil Alcut, bostadens mäklare på Ekenstam.

Varför säljs den?

– Det har jag faktiskt inte frågat, säger Emil Alcut.

Bostaden innehåller många historiska detaljer, som till exempel en svit väggmålningar från 1700-talet. Men en köpare skulle få måla och tapetsera om, enligt mäklaren.

– Men jag tror nog inte att man väljer att göra det, säger Emil Alcut.

Bostaden är på 379 kvadratmeter, vilket ger ett kvadratmeterpris på nära 158 000 kronor. Under förra veckan, vecka 34, var bostaden det mest klickade objektet på Hemnet i Sverige. Enligt försäljningsstatistik från bostadssajterna Hemnet och Booli har det inte sålts någon dyrare lägenhet i Södermalms stadsdelsområde.

Men de riktigt dyra objekten läggs inte alltid ut till allmän försäljning. Därför är det svårt att klarställa om det är det högsta slutpriset i stadsdelens historia eller ej, om nu bostaden säljs för 60 miljoner.

Det finns intressenter, enligt mäklaren, men ännu har ingen slagit till på niorummaren.