ANNONS

Här är fransmännen som ska bygga höghöjdsbana i Lida

Julien Lelarge, 38 år, och Nicolas Main, 31 år, flyttar till Botkyrka i mars för att börja bygga.
Julien Lelarge, 38 år, och Nicolas Main, 31 år, flyttar till Botkyrka i mars för att börja bygga.
Länsstyrelsen sa "oui".

Nu förbereder sig fransmännen Nicolas Main och Julien Lelarge för att resa till Botkyrka och bygga höghöjdsbanor mellan träden i Lida.

I maj ska de vara klara.
ANNONS

– Det känns jättebra! Vi har lagt ned två år på det här projektet så det kändes som en stor lättnad när beskedet kom. Vi hade undersökt flera platser i Stockholmsområdet, men det var Lida som gällde för oss, säger Nicolas Main.

I mitten av mars räknar de med att resa till Botkyrka för att jobba med olika förberedelser. Några veckor senare kommer två specialister på att bygga banor.

– Sedan hoppas vi kunna öppna i mitten eller slutet av maj. Det blir cirka tio banor och totalt kommer det att vara 60-70 passager mellan olika träd.

Kommer ni att flytta till Botkyrka?

– Jag och Julien kommer till en början att bo tillsammans i Hågelby. Senare är tanken att min familj ska flytta hit. Men Julien kommer att ha familjen kvar i Frankrike och komma hit när det är säsong. I dag bor vi i Pau i sydvästra Frankrike, en bit söder om Bordeaux.

Hur fick ni idén?

– Både jag och Julien jobbar som fritidsledare. 2013 reste vi till Sverige med en grupp tonåringar och det var då idén om att bygga en bana föddes.

Hur mycket kommer det att kosta?

– Vi funderar lite på det fortfarande, men vi kommer att lägga oss lägre i pris än andra banor i Stockholm. Två timmar där du kan använda banorna så mycket du vill kommer nog kosta cirka 150 kronor för barn och 300 kronor för vuxna.

ANNONS

Blir det succé?

– Ja, det tror vi. Responsen från alla har varit så positiv. Vi har inte stött på en enda person som är negativ till det här.

Undrar du hur en höghöjdsbana funkar? Se fransmännens video så förstår du mer.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Botkyrka Salem direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.