ANNONS

Här är iglon som värmer kvarteret

Sule Yilmez och Stephanie Neve tittar på glon de byggt.
Sule Yilmez och Stephanie Neve tittar på glon de byggt.
Hur kan man komma närmare sina grannar?

Enkelt, bygg en iglo!
ANNONS

Stephenie Neve flyttade till Sverige för 13 år sedan. Hon bor i Kista med man och tre barn och trivs med livet. Men en sak har hon haft svårt att vänja sig vid: kylan. När graderna sjunker blir människorna allt mer isolerade. Det ville hon ändra på i år.

– Jag fick en idé att bygga en iglo med mjölkartonger, men när jag sa det till mina grannar skrattade de mest, säger hon.

Själv började Stephanie Neve att spara alla mjölkkartonger. Länge såg det ut som om de som om tvivlarna haft rätt. December kom och gick och kylan uteblev.

– Vi hade 65 sparade mjölkartonger och kunde inte bygga, det är nog första gången på 13 år som jag hoppats på kyla, säger Stephanie Neve.

Till slut vände vädret och hon började bygga. Först var det bara barnen på gården som ville hjälpa till. Men allt eftersom iglon tog form blev även vuxna mer intresserade. Även personer utan barn kom ut för att titta på iglon och prata.

– Jag startade projektet för att grannarna skulle bygga något tillsammans, något som skapade gemenskap. Det är allas iglo, alla som kommer förbi får vara med, säger hon.

När de mjölkartongerna var slut gick Stephanie Neve till Espresso House i Kista centrum och bad om att få deras. Hon och hennes man åkte dit några gånger för att hämtas säckar med kartonger.

– Folk som såg oss trodde vi samlade pant, säger Stephanie Neve.

Det var det dock värt. Iglon har skapat glädje i kvarteret både för barn och vuxna. Sule Yilmez, 8 år, har varit med och byggt nästan varje dag. Nu när iglon börjat smälta ser hon redan fram mot att bygga en ny nästa år.

ANNONS

– Min familj har redan börjat spara mjölkkartonger, säger hon.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Kista direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.