Här är Kistas mest klickade lägenhet

På Kastrupgatan ligger den mest eftertraktade lägenheten i Kista, enligt nya siffror från Hemnet.

Trean med utropspris 1 495 000 kronor har de senaste två veckorna fått 749 klick på Hemnet.

I hela Kista är trycket på lägenheter hårt.

– Vi har satt värdeökningsrekord i Kista. Förra året sålde vi ettor från 900 000 kronor till 1,1 miljoner, i år säljs de för 1,2 till 1,4 miljoner kronor.

Ett område som har varit och är särskilt intressant för bostadsspekulanter är Ärvinge och centrala Kista.

– Det hårda trycket beror nog dels på att det finns många studerande i området som letar efter mindre lägenheter, samt att många kontor flyttar till Kista, säger Amir Dehghan, mäklare vid Fastighetsbyrån.

Även en positiv attitydförändring till områden som Akalla och Husby har gjort att efterfrågan på lägenheter där också har ökat, enligt honom.

En trend som mäklare i Kista har märkt av är att efterfrågan på renoveringsobjekt ökat.

– Folk vill sätta sin egen prägel på bostaden och vill därför inte alltid ha topprenoverade lägenheter, säger Amir Dehghan.

Den mest eftertraktade lägenheten i Kista, enligt siffror från bostadssajten Hemnet, är just nu en trea på Kastrupgatan. Utrops­priset ligger på 1 495 000 kronor och de senaste två veckorna har bostaden fått 749 klick på Hemnet.

– Det finns inte så många treor i centrum i Kista för tillfället och lägenheten har terrass, därför har just den blivit extra populär, säger Amir Dehghan som förmedlar den populära lägenheten.

Men vad är det som får spekulanterna att klicka på vissa bostäder och rata andra?

– Spekulanter i dag är väldigt prismedvetna och ser de en bostad som ligger alldeles för högt i pris i jämförelse med vad andra bostäder nyligen sålts för så kanske man avstår från att gå in på objektet, säger Amir Dehghan.

Moa Linder, kommunikatör på Hemnet, menar att de populäraste objekten går att dela in i minst två kategorier.

Dels handlar det om ”klippen” – när priset vid första anblick sticker ut i förhållande till storlek eller läge, dels får vissa objekt stor spridning på internet.

I Kista ser framtiden för bostadsmarknaden ljus ut, enligt Amir Dehghan.

– Det skapas hela tiden nya arbetsmöjligheter, och flyttströmmen in till Kista fortsätter att vara väldigt stor. Sedan utökas kommunikationerna både i Kista och i närområdena, och detta bidrar givetvis till att området fortsätter att bli ännu mer populär.

Vi har satt värde­ökningsrekord i Kista.Amir Dehghan, mäklare

Fakta

Topp 5 – lyorna som alla vill ha:

Bostadsrätt, Kastrupgatan, antal klick 749.

Bostadsrätt, Helsingörsgatan, antal klick 734.

Bostadsrätt, Århusgatan, antal klick 683.

Bostadsrätt, Oddegatan, antal klick 618.

Bostadsrätt, Köpenhams­gatan, antal klick 544.

Källa: Hemnet