Här är lärarna som inspirerar – och kan prisas

Sofi Lind, högstadielärare och arbetslagledare på Kungsklippeskolan, är nominerad i kategorin "årets insats".
Sofi Lind, högstadielärare och arbetslagledare på Kungsklippeskolan, är nominerad i kategorin "årets insats".
Ammar Haddad, högstadielärare på Vårbyskolan, har chans att vinna kategorin "årets inspiratör".
Ammar Haddad, högstadielärare på Vårbyskolan, har chans att vinna kategorin "årets inspiratör".
Två lärare i Huddinge har valts ut i en rikstäckande tävling och kan plocka hem priser för insatser de gör på Kungsklippeskolan och Vårbyskolan.

Flera hundratals nomineringar för anställda inom samtliga jobb i offentlig sektor över hela landet har nu kokats ner till ett fåtal nominerade i kategorierna årets nytänkare, årets inspiratör, årets ledare, årets karriär och årets insats. Vinnarna koras i mitten av november på en stor gala som SKL, Sveriges kommuner och landsting, står bakom.

Två av de nominerade jobbar på skolor i Huddinge. Den ena är Sofi Lind, högstadielärare och arbetslagledare på Kungsklippeskolan. Hon är nominerad i kategorin ”årets insats” för de insatser hon gjorde på skolan efter att den brann förra året.

– Det är jätteroligt och ärofyllt att ha nominerats. Samtidigt är det flera andra på skolan som också står bakom att vi lyckades bedriva meningsfull verksamhet efter branden, säger hon.

Den andra nominerade är Ammar Haddad, högstadielärare på Vårbyskolan, som har chans att vinna pris i kategorin ”årets inspiratör”.

– Det är roligt att jag kan inspirera eleverna att kämpa och skaffa sig en utbildning. Jag har själv kämpat genom svåra tider och har förståelse för hur de tänker. Jag tror att mitt ursprung har en stor del i framgången, säger Ammar Haddad som kom till Sverige från Irak som 13-åring.

Förra året vann Mikhael Mikalides kategorin årets inspiratör. Han är numera lärare på Vårbyskolan, men jobbade då som lärare i Södertälje.

I år jobbar han med jurygrupperna på galan.

– Jag tror att det är helt unikt att två lärare från samma kommun är nominerade samma år, säger han.

Galan arrangeras på Oscarsteatern den 15 november, och talar gör bland andra förra statsministern Fredrik Reinfeldt.