Här är renaste sopstationen

Plastskräp väller ut ur containern, flaskor står huller om buller och soppåsarna trängs på marken.

Välkommen till Brommas renaste återvinningsstation.

Stora Mossenbon Jan Sjögren upptäckte överfulla behållare och utspridda flaskor när han besökte återvinningsstationen vid Alviksvägen förra tisdagen. Han är kritisk till hur Förpacknings- och tidningsinsamlingen (FTI) sköter återvinningen.

– Man bötfäller enskilda individer som tappar papper, men tillåter den här smörjan, säger han.

Centerpartisten Helen Törnqvist, ledamot i Bromma stadsdelsnämnd, har under våren engagerat sig i återvinningsfrågan. När hon besökte stationen vid Alviksvägen den 11 mars var plastcontainern överfull.

– Dessutom saknar stationen en papperskorg där man kan slänga sina påsar och så luktade det illa, vilket är ovanligt, säger hon.

Besöket vid Alviksvägen var en del av den inspektion av Brommas återvinningsstationer som Helen Törnqvist gjorde under mars. Dessutom har hon samlat in runt 170 namnunderskrifter för en återvinningsstation i Nockeby.

Det visar sig dock att återvinningsstationen vid Alviksvägen är den renaste i Bromma. Åtmin- stone om man räknar antalet anmälningar till FTI.

– Den fungerar väldigt bra. Det är den station som vi fått in minst klagomål om, säger Benny Neuman som är regionchef för FTI Västerort.

Lokaltidningen Mitt i har tidigare skrivit om sopproblemen i Bromma, Hässelby-Vällingby och Spånga.

I en ny rapport konstaterades att mer än hälften av återvinningsstationerna i västerort fick underkänt av miljöförvaltningen vid inspektioner förra året.

Annica Dahlberg, informationsansvarig på FTI, säger att det behövs fler återvinningsstationer i stadsdelen och att det är någonting som ses över.