I dag, den 4 oktober, firas kanelbullens dag och som traditionen bjuder koras Stockholms bästa kanelbulle 2024 av krog- och nöjesguiden Thatsup.

För andra året i rad kom Marie och Pelles brödbutik på Stora gatan i Sigtuna tvåa i tävlingen. Något som det själva är väldigt stolta över.

– Det är jätteroligt och extra roligt att vi i år var med med vårt eget namn. Förra året tävlade vi för Pocket Café by Pontus i DN-skrapan men det var jag som bakade. Det är kul att hålla sig kvar i toppen, säger Pelle Henriksson.

Stabilitet och kontinuitet

Ettorna i tävlingen varierar år för år och det är upp till en jury på 25 personer att utse den godaste kanelbullen i Stockholm. Att Marie och Pelles brödbutik har kommit på andraplats i två år i rad visar på en stabilitet menar Marie Tegnefjord.

Men vad är egentligen hemligheten bakom den uppskattade kanelbullen?

– Jag mixtrar inte till det utan jag gör som jag brukar, det brukar vara bra. Många gör en extra fin bulle bara för tävlingen men vi gör som alltid, säger Pelle Henriksson.

– Det är det enda sätt han kan baka på, skrockar Marie.

Den självklara frågan är såklart vad som krävs för att komma etta nästa år.

– Oj, jag vet inte, jag får kanske lägga ner ännu mer kärlek i den, säger Pelle Henriksson.

Natten till kanelbullens dag är en av de mest hektiska nätterna på året för bagare och till i dag har Pelle Henriksson och hans personal bakat närmare 1 500 bullar.

I Marie och Pelles brödbutik i Sigtuna finns många varianter av bullar.

I Marie och Pelles brödbutik i Sigtuna finns många varianter av bullar.

Mikael Andersson