Här är surfarnas drömhus i Tyresö

Cecilia Elveback på Bjurfors säljer det hus i Tyresö som fick mest uppmärksamhet på Hemnet förrförra veckan.
Cecilia Elveback på Bjurfors säljer det hus i Tyresö som fick mest uppmärksamhet på Hemnet förrförra veckan.
Drömmen om det perfekta huset får oss att leta efter vackra lägen, fina altaner och lyxiga badrum på internet – fast vi egentligen inte har råd.

I Tyresö får drömhusens annonser mer än 1 000 besök per vecka.

Det mest uppmärksammade Tyresöhuset till försäljning på Hemnet finns på Slumnäsvägen 55 i Tyresö strand. Förutom en fantastisk vy över Öringesjön och en stor ­altan erbjuds potentiella köpare relaxavdelning, utepool, gästhus, hockeyrink, fotbollsplan och en utslagsplats för golfspelare.

– Jag blir inte ett dugg överraskad över att den här fastigheten får många klick. Den är spektakulär och det finns mycket roliga ­detaljer som gör att man blir nyfiken. De som har byggt huset har förverkligat en dröm, säger ­Cecilia Elveback på mäklarfirman Bjurfors, som fått i uppdrag att sälja fastigheten.

Hon tippar att det höga intresset också beror på det jämförelsevis låga priset för en dylik sjöfastighet.

– Huset är på 129 kvadratmeter. Tanken från början var att det skulle byggas större, säger hon.

Sex av de tio mest klickade objekten i Tyresö under vecka 37 ­ligger i Trollbäcken. De flesta av dem är familjevillor för mellan fyra och fem miljoner kronor.

Men en nybyggd tiomiljonersvilla på Långsjövägen sticker ut. Precis som villan på Slumnäsvägen har den fantastisk sjöutsikt, fina uteplatser och lyxiga detaljer­ som utomhusspa och dubbel­garage.

Att de här lite dyrare fastigheterna ofta får många klick handlar, enligt Cecilia Elveback, i många fall om ren nyfikenhet.

Bilden bekräftas av Moa Jegers, pressansvarig på Hemnet. Enligt henne finns det, om man förenklar, tre anledningar till att vissa bostadsannonser uppmärksammas mer än andra.

– Dels vet vi att många sorterar på dyrast först och sedan inspirationssurfar. De tycker om att drömma sig bort, säger hon.

En andra anledning är ett anmärkningsvärt lågt pris i ett eftertraktat område. Den tredje att en annons har fått stor spridning i sociala medier.

– Då handlar det ofta om att huset säljs av en kändis eller att det är spektakulärt på något sätt, säger Moa Jegers.

Ser man till hela Sverige var det en annons för en niorumsvilla i Djursholm som fick mest besök under samma vecka – 7 792 klick. Bland mäklare i Tyresö anses över tusen klick på en vecka tyda på ett stort intresse – i alla fall om det handlar om genomsnittsvillor.

– Kombinerat med många tele­fonsamtal brukar det ge en bra indikation på att intresset är stort, säger Cecilia Elveback.

De som har byggt huset har för­verkligat en dröm.Cecilia Elveback, mäklare

Fakta

Mest klickat i Tyresö under vecka 37: