ANNONS

Här bakas bästa semlorna

Nu blir det semmel-party på Lidingö bröd, vars semlor föll redaktionens testpanel i smaken.
Nu blir det semmel-party på Lidingö bröd, vars semlor föll redaktionens testpanel i smaken.
Lidingö bröd säljer den bästa semlan. Det kom Mitt i:s egen testpanel fram till efter att ha testat öns härliga semlor. Vinnarna ska fira segern med ett riktigt semmel-party.
ANNONS

På Lidingö bröd är det full fart. När det är semmeltider är det extra ruljans i bageriet. Nya semlor ser dagens ljus i parti och minut. Vår egen testpanel krönte i år Lidingö bröd som vinnare i årets test av semlor. Susanne Rodas, butikschef på Lidingö bröd, är överlycklig.

– Otroligt kul, fantastiskt. Vi är så stolta över våra semlor, säger hon.

Juryn i testpanelen gav höga poäng speciellt för mandelmassan.

– Vi gör vår egen mandelmassa av ekologiska mandlar. Massan har ett litet krunschigt tuggmotstånd som är gott. Vi har fått många lovord för den, säger Susanne Rodas.

Vad är hemligheten bakom de goda semlorna?

– Mandlar varierar i smak och kvalité varje år. Vi har testat oss fram med olika komponenter i bulle, grädde och mandelmassa. Och vi tycks ha lyckats bra i år, säger konditor Alva Brattgård som står bakom smaksensationen.

Hur många semlor kommer ni att tillverka i år?

– Vi planerar nu att göra närmare 3 000 semlor inför själva fettisdagen på tisdag. Semlan är min favorit så vi bakar den med extra mycket kärlek, säger Alva Brattgård.

Att Lidingöbor bokstavligen älskar semlor fick Lidingö bröd ett konkret bevis på. Redan efter nyår började folk fråga efter semlor och tillverkningen drog igång i början av året.

ANNONS

– Folk vill ha semlor. Precis när vi slutade tillverka saffransbullar började vi med semlor, säger Susanne Rodas.

Lidingö bröd levererar semlor till flera återförsäljare på Lidingö. Semlorna finns även på Långängens kafé, Restaurang Bryggan i Gåshaga och på Lidingö musteri.

Lidingö Tidnings egen testpanel smakade på sex olika semlor från olika konditorier och kaféer på Lidingö. Kravet för att få vara med var att semlorna tillagades i ett eget bageri. Lidingö bröd vann med bara några poängs marginal över brödbutiken Gateau i Torsvik.

Hur ska ni fira segern?

– Vi ska fira med ett riktigt semmel-party. Vi äter upp alla semlor som blir över sedan bakar vi nya, säger Susanne Rodas.

Millesgårdens lanthandel började sälja sina semlor först i igår torsdag och var därför inte med i testet.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Lidingö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.