Min lokala hjälte

Här bakas godaste semlan

En bulle med stor personlighet och extra allt – så kan man beskriva semlan som vann Lokaltidningen Mitt i:s semmeltest.

– Åh, vad roligt, vad glad jag blir, säger Irma på vinnande Droppens konditori.

Anrika Droppens konditori i korsningen Tulegatan-Gränsgatan, precis på gränsen mellan Solna och Sundbyberg, vann överlägset Lokaltidningen Mitt i:s semmeltest.

Det blev både hurrarop och jubel när kondisets perfekta semla smekte testpanelens gommar.

– Åh vad roligt, vad glad jag blir! Vi tar aldrig något för givet, så sånt här är så roligt att höra, säger Irma som har jobbat på Droppens konditori sedan 1960-talet.

Enligt henne är hemligheten bakom de goda semlorna något så enkelt som bra råvaror.

– Vi har bara de bästa råvarorna. Äkta smör, äkta grädde. Och så lyxmandelmassa med mandel, socker, ägg och bittermandelolja, avslöjar Irma.

Själv äter hon alltid semlan med varm mjölk och en bit kanel. Men på menyn finns även andra varianter med saffran eller wienerdeg.

– Det är mer kaffesemlor skulle jag säga, menar Irma.

En vanlig dag säljs över 500 semlor men på själva fettisdagen ökar tempot rejält i bageriet och man räknar med att baka över 3 000 semlor.

Då bakar man från måndag kväll till sent på fettisdagseftermiddagen.

– Det kommer att bli väldigt mycket att göra. Men det är bara roligt, säger Irma.

”Semlorna är så goda för att Elias är en så bra bagare”, säger Irma och kramar om Droppens ägare och bagare Elias Rasho.