Här blev flicka slagen och filmad

I ett skogsparti i närheten av fotbollsplanerna i Brandbergen gick de två flickorna till attack.
I ett skogsparti i närheten av fotbollsplanerna i Brandbergen gick de två flickorna till attack.
Flickor som brutalt misshandlar andra flickor – och sedan lägger ut filmen på nätet. Polisen har stött på flera liknande fall i Stockholm, bland annat ett i Brandbergen och ett i Nacka.

Flickan i Nacka ska ha blivit påhoppad av ungdomar som släpade i väg med henne.

Enligt anmälan blev hon sparkad och fick huvudet dunkat i en betongvägg. När hon låg medvetslös sparkade de henne så att ett par revben gick av. Ytterligare två flickor ska ha filmat. Filmen lades sedan ut på sociala medier.

Enligt Nackapolisen är de inblandade alla minderåriga.

– Vi har ett ärende vi har kännedom om, där unga flickor slåss och där det filmats, säger Marcus Warneby, chef för Nackapolisens ungdomsgrupp.

Nackapolisen ser inte en koppling till andra liknande händelser.

– Det är ingen ungdomstrend vad vi känner till, ­säger Marcus Warneby.

Att polisen inte ser ett mönster tror pappan till den misshandlade flickan kan bero på att polisen lämnar över utredningarna till socialtjänsten i och med att det handlar om minderåriga.

– Jag tycker att det här är så fruktansvärt sjukt, en förlängning av samhällsklimatet vi lever i. I min värld är det inte fråga om utan när någon dör. Jag vill att det ska lyftas, säger pappan.

Huddingepolisen utreder en händelse om grov misshandel där man på en film ser hur två flickor misshandlar en försvarslös tredje flicka.

Det äger rum mitt på ljusa dagen vid ett skogsparti i Brandbergen i Haninge. Filmen lades sedan upp på ett Instagram-konto.

De två flickorna hade stämt träff med den tredje flickan – men det som sker kommer som en mardrömslik överraskning för henne.

De två tjejerna, som förberett för att filma allt, hoppar snart på henne helt oprovocerat. De slår och sparkar flickan svårt under ett utdraget förlopp.

”Du, snacka inte skit om hennes fucking föräldrar, fattar du. Du kommer bli så fucking dead, fattar du”, sägs bland annat på ett filmklipp som Aftonbladet publicerat.

”Snälla låt mig leva”, vädjar flickan innan hon får en ny spark i huvudet.

Hon ses också försöka fly, men blir tillbakadragen.

En av förövarna är identifierad av Huddingepolisen.

Även Farstapolisen utreder liknande misshandelsfilmer och har en anmälan som innehåller flera filmer. Ungdomarna i filmerna är runt 13–17 år.

– Det ligger hela tiden ute sådant här på de sociala forumen, säger Susanne Jansson, förundersökningsledare vid Farstapolisens ungdomsgrupp.

Mitt i skrev om händelsen när den på polisanmäldes.