ANNONS

Så har bostadspriserna förändrats i Tyresö

Mättad bostadsmarknad
Villapriset har gått upp med 2 procent, den senaste månaden.
Priset på en bostadsrätt i Tyresö fortsätter att gå ner medan villapriset fortsätter att gå upp. Det visar ny statistik.
ANNONS

Priserna på bostäder i Tyresö har inte ändrats mycket den senaste månaden, visar Svensk Mäklarstatistiks färska siffror. Priset på en bostadsrätt har gått ner med 1 procent. Medelpriset är nu cirka 34 300 kronor per kvadrat. Villapriset har däremot gått upp – med 2 procent. Den senaste månaden har en villa kostat i snitt nästan 6,5 miljoner kronor.

Sett över tid är dock förändringen större. På ett år har både villa- och bostadsrättspriset gått ner 6 procent. Det är också snittförändringen på ett år i hela Sverige – när det gäller bostadsrätter. Villorna i Tyresö har däremot gått ner mer än rikssnittet som har sjunkit 1 procent.

Per-Arne Sandegren, analyschef Svensk Mäklarstatistik, kallar bostadsmarknaden i Sverige betydligt mer stabil det senaste halvåret jämfört med det innan.

– Priserna på villor har ökat i en majoritet av Sveriges län både de senaste 3 och 12 månaderna. För bostadsrätter har en majoritet av länen ökat de senaste 3, medan en majoritet fortfarande visar nedgång de senaste 12 månaderna, säger Per-Arne Sandegren, i ett pressmeddelande.

 

Fakta

Priserna i Tyresö

Prisutvecklingen i procent för bostadsrätter:

1 mån, – 1

3 mån, – 1

1 år, –6

2 år, – 4

 

Prisutvecklingen för villor:

1 mån, 2

3 mån, 3

1 år, –6

2 år, – 3

 

Den senaste månadens statistik bygger på försäljningen av 25 bostadsrätter och 17 villor.

Källa: Svensk Mäklarstatistik
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Tyresö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.