ANNONS

Här breddas E4/E20 för Förbifart Stockholm

I veckans startade avverkningen av skog nära Stalands möbler.
I veckans startade avverkningen av skog nära Stalands möbler.
Före bygget av förbifarten.
Före bygget av förbifarten.
förbifart stockholm kungens kurva
Så här ser det ut när det är klart.
Arbetet med Förbifart Stockholm är i full gång vid Kungens kurva. I veckan började Trafikverkets entreprenör Skanska avverka buskar och träd för att ge plats åt en breddning av E4/E20.
ANNONS

Den nya trafikplatsen Lindvreten Norra ska ansluta de kommunala vägarna i områdena Kungens kurva och Skärholmen. Nu tas träden ned för att ge plats för ett bredare vägområdet där både E4 och E20 får plats.

– Vi bygger en ny sträckning för E4 som kommer att ligga i mitten av vägområdet och går ned i tunnlar ungefär utanför IKEA, säger Catharina Lundin som är kommunikatör för Förbifart Stockholm, som ska lätta på trafiktrycket i Stockholm genom att leda E4 väster om stan i stället för över Essingeleden.

När den nya trafikplatsen är klar kommer nuvarande trafikplats Lindvreten (södra) att stängas för att anpassas till Förbifart Stockholm. Arbetet med projektet startade redan våren 2015 i och med bygget av den nya gång- och cykelbron vid Heron city, som står klar i höst.

Avverkningen kommer nu att fortsätta under några veckor och i mars börjar Skanska att genomföra sprängningar i området.

– På Huddingesidan bor inga utan det är bara affärer i Kungens Kurva. De kommer att höra det men det är inte samma sak som att bo nära, säger Catharina Lundin.

Framkomligheten på E4/E20 kan begränsas under nattetid från med i april då körfält kommer att stängas av vid nattarbeten, berättar hon. På dagarna ska det inte bli några problem för trafiken då tre körfält i vardera riktning kommer att vara öppna. Hastigheten kommer också att sänkas från 80 till 70 kilometer i timmen.

Fakta

Norra Lindvreten klar om tre år

Förbifart Stockholm binder samman de norra och södra länsdelarna och ska avlasta Essingeleden och innerstan.

Av vägens 21 kilometer går drygt 18 i tunnel.

Trafikplats Norra Lindvreten blir klar våren 2019 och ansluter då till Skärholmsvägen och Månskärsvägen på respektive sidor om E4/E20.

Den nya vägen över E4/E20 kommer att heta Videgårdsvägen.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.