Så här ska förvaltningshuset i Tensta se ut

Skiss av Bergkrantz arkitekter.
Skiss av Bergkrantz arkitekter.
Så här kan Spånga-Tenstas förvaltningshus komma att se ut.
Utöver förvaltningsbyggnaden planeras fyra fastigheter med omkring 170 hyresrätten.
– Nu är förvaltningen på väg dit där den hör hemma, det vill säga i centrala stadsdelen, säger Peter Lundevall, handläggare vid stadsbyggnadskontoret.

Mitt i Tensta Rinkeby avslöjade redan i slutet av januari förra året att stadsdelsförvaltningen skulle flytta tillbaka till Tensta  och att ett nytt förvaltningshus ska byggas på platsen där Kämpingeskolan ligger.

Nu kan vi berätta lite mer detaljer om det planerade bygget.

– Kämpingeskolan kommer att rivas och en närliggande gymnastik lokal för att göra plats till förvaltningshuset, säger Peter Lundevall, handläggare vid stadsbyggnadskontoret.

Den nya förvaltningsbyggnad planeras bli fyra våningar hög och cirka 6 000 kvadratmeter stort. Även Medborgarkontoret som nu är på Tenstagången ska flytta till förvaltningshuset.

Därutöver planers fyra flerbostadshus i fem till sex våningar med närmare 170 hyresrätter.

 

Det är Svenska Bostäder som är byggherre och enligt stadsbyggnadskontorets tjänsteutlåtande hoppas man kunna anta detaljplanen under 2019.

”Nu är förvaltningen på väg dit där den hör hemma”

Tidigare fanns stadsdelsförvaltningen i Tensta centrum. Men på grund av byggnadens dåliga skick revs huset och förvaltningen flyttade till Lunda industriområde, där den finns i dagsläget.

– Nu är förvaltningen på väg dit där den hör hemma, det vill säga i centrala stadsdelen där de som arbetar vid förvaltningen kommer närmare medborgarna, säger Peter Lundevall.