Här har du kul på påsklovet

Fia med knuff, fotbollsturnering och baddisco. När du tröttnat på påskgodiset finns det en massa kul att göra på påsklovet. Här är några av aktiviteterna i stadsdelen.

Påsklovet är här och vårsolen verkar titta fram. I stadsdelen händer det en hela massa påsklovskul. På lördag ordnas chokladäggsjakt, påskkamp och knäcka ägg-tävling vid Stureby träffpunkt i Stureby.

På tisdag kl 14 underhåller Aya Baya band stora och små i Bandängens parklek i Bandhagen-Högdalen.

På tisdag är det också påskpyssel i parkleken Rågdalen i Rågsved kl 12. På kvällen blir det biljardturnering på Hagsätra fritidsgård kl 19.

På onsdag blir det både pingisturnering på Högdalens kvartersgård och schackturnering på Hagsätra fritidsgård.

Varför inte kombinera två favoritsysselsättningar: Bada och dansa? I Sandsborgs simhall blir det baddisco på måndag 10-12, onsdag 16-17 och torsdag 12-14. På fredag står funballz på schemat mellan 11-13 och på lördag 12-14.

Spelsugen? På Rågsveds fritidsgård blir det Fia med knuff-turnering på onsdag kväll. På fredag kväll blir det fotbollsturnering och på lördag bingo.

På torsdag blir det fotbollsturnering i parkleken Rågdalen i Rågsved kl 13.

Under påsklovet är det öppet hus hos Berättarministeriet i Hagsätra. Där kan du få skapa din drömplats på jorden, skriva superhjälteberättelser, göra egna serier, skriva en skräckhistoria och framtidsspana. Mer information hittar du på www.berattarministeriet.se

På Diseselverkstaden i Sickla kan du gå en kurs i keramik, serieteckning eller musikproduktion. De flesta kurser kostar 300 kronor per dag. På Klätterverket är det drop in-klättring för alla som vill prova på att klättra varje dag mellan klockan 12-15.

På lördag kan du prova på ponnyridning i Bandängens parklek eller spotta sega råttor på Stureby träffpunkt.

För den som är skidsugen är Hammarbybacken öppen under påsklovet.