Här kan du återvinna granen

Närbild på julgran med ljus och glitter. Genrebild.
Kom ihåg att plocka bort julgransbelysningen.
Står granen bara hemma och barrar?
Här kan du göra dig av med den med gott samvete.

”…och julen varar än till påska” – så går den välkända julsången. Men för den som vill bli av med julgranen lite tidigare än det är det bra att veta var man kan återvinna den.

Är det en naturgran du har valt att dansa runt i jul ska den läggas i containern för ris och kompost. Är det i stället en plastgran som ska slängas sorteras den som metall – då stommen i granen är gjord av just detta material. Kom ihåg att plocka bort julgransbelysningen innan du slänger granen. Om belysningen är trasig ska den sorteras som elavfall.

Mobil återvinningscentral

I Täby kan du lämna din naturgran till SÖRAB:s mobila återvinningscentral under januari och i början av februari. Schemat för när den är på plats i kommunen hittar du här. Det går också bra att lämna granen på Hagby återvinningscentral.

Du som bor i villa eller radhus och betalar grundavgift som villa kan få din julgran hämtad vid fastigheten. Granen ställer du då ut vid ordinarie tömningsplats för hushållsavfall senast klockan 07.00 på den hämtdag som enligt schemat gäller för ditt område. Se schemat för julgranshämtningen här.

Bor du i lägenhet följer du fastighetsägarens anvisningar.

Sopsortera fyrverkerier

Avfyrade fyrverkerier sorteras som brännbart avfall. Ej avfyrade fyrverkerier och smällare lämnar du tillbaka till återförsäljaren där du köpt dem. Du kan även höra av dig till polisen.