ANNONS

Här kan det bli en graffitivägg

Bollplanen ligger mellan Boforsgatan, Ågesta Broväg och pendeltågsspåret.
Bollplanen ligger mellan Boforsgatan, Ågesta Broväg och pendeltågsspåret.
En övergiven fotbollsplan vid Ågesta Broväg kan bli graffitimålarnas hem i Farsta. I nästa veckan ska lokalpolitikerna säga sitt om förslaget.
ANNONS

Nyligen väckte Tallkrogsbon Martin Lexelius ett medborgarförslag om öppna graffitiväggar i Farsta stadsdel. Nu ser det ut som det kan bli verklighet. Farsta stadsdelsförvaltning är positiv, och nämner en bollplan vid Ågesta Broväg som tänkbar placering.

– Vi äger inte särskilt många anläggningar. Husväggar, tunnlar och broar är det bostadsbolag och trafikkontoret som har hand om. Men de här små fotbollsplanerna är våra, säger Cecilia Rivard, handläggare på förvaltningen.

Den bollplan som nämns i tjänsteutlåtandet ligger synlig från både pendeltågsspåret och Ågesta Broväg, alldeles intill Boforsgatan. Det är en grusplan, och den används sällan till att spela fotboll.

– Det är nästan aldrig någon här, så det är väl bra om de kan komma hit och kladda, säger Jadwiga Ourabia som bor i området.

Om lokalpolitikerna säger ja, och stadsbyggnadsnämnden ger bygglov, är tanken att sätta upp ett plank på det staket som omgärdar planen.

– Sen behövs det en behållare där man kan slänga sprejburkar, och eventuellt någon som sköter om planket, säger Cecilia Rivard.

Martin Lexelius, mannen bakom medborgarförslaget, tycker att platsen är bra.

– Det är roligt att det är en positiv inställning till förslaget. Det skulle vara fantastiskt om det blev av. Staketet är nästan 40 meter, det är jättebra. Och man stör nog ingen för det är nog inte så många som spelar boll här på gruset, säger han.

Men han har ett par invändninar också

ANNONS

– En mur skulle vara bättre med tanke på hållbarhet och stabilitet. Ett träplank på ett staket kan bli svajigt och träet kan börja ruttna eller bli skevt. Sen behövs det belysning, annars kan man bara måla på dagtid det kan ta tid att göra något stort och vackert, då kan man behöva timmarna på kvällen också.

På tisdag kommer frågan att diskuteras på Farsta stadsdelsnämnds sammanträde.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort – Farsta Sköndal Gubbängen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.