Min lokala hjälte

Här kan du få hjälp av en advokat – helt gratis

Har du juridiska frågor som du behöver ställa till en advokat? Under hösten erbjuder bibblan i Vårby chansen att få prata med en jurist.

Har du frågor kring ett juridiskt problem som du inte vet hur du ska lösa? Då är det en bra idé att ta sig till Vårby bibliotek som erbjuder juridisk rådgivning under hösten.

– Det är gratis och det man behöver göra är att boka en tid, sedan får man 15 minuter rådgivning med en jurist, säger Lena Grönlund, bibliotikarie på Vårby bibliotek.

Allting började med ett medborgarförslag som sedan blev verklighet förra hösten. Enligt Lena Grönlund har behovet funnits hos Huddingeborna.

– Människor kommer med en massa olika funderingar. Från frågor kring testamenten eller polisanmälningar till dokument från Migrationsverket man behöver hjälp med att förstå.

Initiativet görs i samarbete mellan Huddinge kommun och Innerstans advokatbyrå. I många fall handlar det om att juristen hänvisar till andra myndigheter.

– Det kan vara dyrt att gå till en advokatbyrå, och har man bara en liten fråga kan juristen hjälpa en hur man ska gå vidare, säger Lena Grönlund.

Det kallas för Advokatjour och pågår varannan torsdag fram till den 15 december.