ANNONS

Här kan du fira nationaldagen till 1700-talsmusik

Drottningholms slottsteater utlovar musik och festligheter på nationaldagen. Det ges också möjlighet att åka häst och vagn i parken.
Drottningholms slottsteater utlovar musik och festligheter på nationaldagen. Det ges också möjlighet att åka häst och vagn i parken.
Det blir festligheter på Drottningholms Slottsteater på nationaldagen den 6 juni. Teatern inleder firandet av sitt 250 årsjubileum med en gratis konsert med hovsångerskan Elin Rombo.
ANNONS

I år fyller Drottningholms slottsteater 250 år och firandet inleds på måndag den 6 juni. Teatern bjuder då in allmänheten till jubileumskonserten 1766. Hovsångerskan Elin Rombo ska framföra stycken av exempelvis Uttini, Haydn, och Mozart som skrevs eller spelades under det år då teatern byggdes. Den amerikanske dirigenten David Stern leder Drottningholmsteaterns orkester

Konserten startar klockan 16.00 och gratis biljetter kan hämtas i Déjeunersalongen från klockan 13.00. Utöver konserten ordnar slottsteatern en 5-minutersopera i teatertältet där små och stora får chans att bekanta sig med denna konstform.

I programmet ingår även att man kan måla ansiktet i 1700-talsstil, pysselbord, guidade visningar samt att författaren Herman Lindqvist berättar om teaterns historia.

”Vi vill öppna upp teatern och möta publiken både inne i huset och i parken utanför. Alla är välkomna, oavsett ålder och tidigare erfarenhet av opera eller teater”, säger teaterchefen Sofi Lerström i ett pressmeddelande.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Bromma direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.