Här kan du fira Valborg i Södra Roslagen

eld
På flera håll i Södra Roslagen kommer det att tända valborgsbrasor.
Det finns flera platser i Södra Roslagen där du kan fira valborg i år. Här har vi tagit fram några av dem som kan besökas nästa helg.

I Vaxholm sker valborgsfirande vid Hembygdsgården. Här kommer det vara oljefatsbrasa, livemusik och korv till barnen. Vårtal och sång är det vid Rådhustrappan klockan 19 innan det går över till Hembygdsgården vid klockan 19.30.

Dagen innan invigs också linfärjan till Kastellet. Mitt på dagen kan man ta del av invigningen vid kajen eller i Kastellet, dit färjan för en utan kostnad.

I Åkersberga är det som vanligt valborgsfirande vid Ekbacken. Förutom den vanliga brasan kommer Naturskyddsföreningen dela ut priset ”Österåkers coolaste fågelholk”. Här börjar det klockan 18.30 men brasan tänds inte förrän efter klockan 20.

Svinninge Samfällighet kommer att anordna en valborgsbrasa som de brukar göra vid Svinninge hamnen.

– Det kommer att bli en eld i år om det inte blåser åt fel håll, säger Peter Landvall, ordförande för Svinninge Samfällighet.

Han berättar också att brasan i år kommer att vara lite mindre, så att det blir mindre risk för att behöva ställa in firandet.

Vid Ljusterö bygdegård kommer det också tändas en brasa. Här sker det vid klockan 20.