I dag står granat-kastning på schemat. Eleverna springer runt i en pittoresk italiensk by och försöker träffa rätt med sina brandbomber.
– Det krävs en hel del träning för att veta hur man ska sikta så att granaten landar exakt där man vill, säger läraren David Wadelius.
För den oinvigde kan det te sig underligt att eleverna från Järfälla spelar datorspel under skoltid, men sanningen är att e-sport blivit allt vanligare på svenska gymnasier.
– Det här är en kurs som tränar ungdomarna i samarbete och i logik och kommunikation. Det handlar om att få ungdomarna att reflektera över sin egen förmåga, om att sätta upp ett mål och hur de når dit. Precis som i många andra sporter.
E-sporten som sådan är en kraftigt växande bransch som omsätter miljarder och enligt en färsk studie tittar en halv miljard människor på e-sport regelbundet.
– Det som gjorde att jag gick igång var när jag följde med min son på Dreamhack och fick se e-sporten från en annan vinkel. Det är ju hur seriöst som helst, säger Mariella Augustsson, rektor på Järfälla gymnasium.
Inte bara skärmtid
Kursen utgör knappt tre timmar i veckan, men det är knappt hälften av tiden som eleverna sitter framför skärmen.
– Det finns flera delar i kursen, bland annat ett hälsoperspektiv där vi pratar om vikten av att röra på sig och äta rätt för att orka koncentrera sig, säger David Wadelius.
Det finns unga som kan bli beroende och spelar hela nätterna, hur tänker ni kring det?
– Det är inte e-sport för mig. E-sport är ett seriöst sätt att se på sitt spelande. Där har man som mål att utvecklas och att bli bättre på spelet man spelar. Det finns ingen som utvecklas mellan midnatt och fyra på morgonen.
Matheus Söderström, 17, började spela Counter Strike när han var sex år gammal.
– På de här lektionerna försöker jag ta chansen att öva, säger han.
Lära sig samarbete
För Jakob Bystedt Engström, 17, finns det mer i kursen än bara datorspelet i sig.
– Jag känner ju att får lära mig samarbete. Och vi sitter inte här hela dagarna, Vi får röra på oss och vi har trevligt med varandra.
På plats finns också den tidigare professionella spelaren Fredrik Kempf som spelat Counter Strike på elitnivå. I dag driver han Area Academy, en organisation som tar fram utbildningsmaterial åt skolor som undervisar i e-sport.
Han säger att många föräldrar inte vet hur de ska stötta sin ungdomar som spelar.
– Vi måste börja möta den nya generationen. Många vuxna gör något annat när kidsen spelar i stället för att engagera sig, något de skulle gjort i andra sporter. Det är dags att man tar det här på allvar.