Nu har muralmålningen bygglov

Konstnären Linnea Rygaard ska göra målningen i Rågsved.
Konstnären Linnea Rygaard ska göra målningen i Rågsved.
I början av veckan blev det tvärstopp för arbetet med muralmålningen i Rågsved.
Kommunala bostadsbolaget Familjebostäder hade lämnat in fel skisser i bygglovsansökan.
Men nu är bygglovet beviljat och arbetet kan komma igång.

Lokaltidningen Mitt i söderort berättade tidigare i veckan om bakslaget för den planerade muralmålningen i Rågsved.

Konstnären Linnea Rygaard har fått uppdraget att måla den 9 x 12 meter stora målningen på Stövargatan 71.

 

Projektet är ett samarbete mellan det kommunala bostadsbolaget Familjebostäder och Stockholm konst. Arbetet var tänkt att komma igång i måndags och Linnea Rygaard beräknade att det skulle ta två veckor att göra klart målningen.

Ansökan kom in lite väl sent, den var ofullständig och med fel illustrationer. Vi har varit lite naiva. Vi har gjort två andra muralmålningar och det har inte varit något problem.

Mårten Castenfors, Stockholm konst.

Ställningarna är uppsatta och Linnea Rygaard har lagt en grund, men inte börjat med själva målningen. Redan andra dagen fick arbetet avbrytas. Stadsbyggnadskontoret beviljade inte bygglovsansökan.

– Vi har sökt bygglov, Familjebostäder lämnade in ansökan. Men stadsbyggnadskontoret vill ha mer fakta för att kunna säga ja. Ansökan kom in lite väl sent, den var ofullständig och med fel illustrationer. Vi har varit lite naiva. Vi har gjort två andra muralmålningar och det har inte varit något problem, saMårten Castenfors, chef för Stockholm konst.

Det är ett kommunalt bostadsbolag som lämnat in bygglovsansökan – borde inte de veta vad som gäller?

– Misstag kan hända i alla branscher. De är inte vana vid den här typen av projekt, vi borde ha haft kontroll på det också.

Mårten Castenfors hoppades på en snabb lösning och han fick som han ville. På fredagen beviljades bygglovsansökan.

– Det är skönt att det har löst sig. Det är ju lite synd att de inte skickade in rätt papper från början, men nu är vi på gång. Arbetet ska komma igång så snart som möjligt och målningen kan invigas inom en snar framtid, säger Mårten Castenfors.