Har polisen skaffat en attack-pirayahuahua?

Polisen Reine Berglund står bakom inlägget om pirayahuahuan.
Polisen Reine Berglund står bakom inlägget om pirayahuahuan.
Träskonäbben kan sätta käppar i hjulet för Flemingsberg.
Träskonäbben kan sätta käppar i hjulet för Flemingsberg.
Så här skämtade kommunen förra året.
Så här skämtade kommunen förra året.
2013 drog man till med ett guldfynd.
2013 drog man till med ett guldfynd.
Polisen i Huddinge har skaffat en attack-pirayahuahua och Huddinge kommun kan få ställa in sina planer på att utveckla Flemingsberg på grund av en ovanlig fågelart. Eller?

Har ni sett kommunens uppdatering om den ovanliga fågelarten Träskonäbb som hittats i våtmarkerna i närheten av Flemingsberg? Enligt Huddinge kommun riskerar fyndet att stoppa utvecklingen och byggandet i Flemingsberg.

”Rödluvan och vargen finns också”, kommenterar en person på kommunens Facebooksida.

Ja, det gäller att vara på sin vakt när första aprilskämten haglar vilt. Det är kommunens naturinformatörer, med Richard Vestin i spetsen, som står bakom årets luring.

I uppdateringen på kommunens hemsida säger han bland annat att ”det är inte ofta jag blir knäsvag inför en ny art, men nu gungar det rejält”. Han passar även på att varna dem som har små husdjur för den ovanliga Träskonäbben som normalt sett föredrar afrikanska länder.

– Så nu får man hålla hårt i chihuahuan, säger Richard Vestin.

Anna Broberg som är redaktionschef på kommunen berättar att det är tradition att lägga upp ett aprilskämt på hemsidan varje år.

– På vår facebooksida är det glada tillrop och jag ser att det är många som rekommenderar och delat. Det är de reaktionerna vi fått, säger hon.

Polisen i Huddinge har också skämtat till det i år. På sin faceboksida berättar polisen att de fått förstärkning i form av en liten pirayahuahua (modifierad chihuahua). På bilen syns polisen Reine Berglund med en liten hund.

Den kan tydligen göra en hel del förträffliga saker som att nosa upp försvunna personer, tjuvar och narkotika. Enligt polisen är den också tränad i Mexiko för att attackera mot halsen på eventuella angripare.

Reine Berglund står även bakom inlägget.

– Sådant har jag varit lite emot innan men är man riktigt övertydlig att det är ett skämt känns det bra. Ibland kan det vara lite på balansen, en myndighet måste man kunna lita på, men det här går inte att feltolka, säger han.

Han är Husse till lilla Pepsi som syns på bilden, och intygar att Pepsi inte alls är någon särskilt bra narkotika- och attackhund.

– Den hittar mat i köket, det är väl det närmaste man kommer, säger Reine Berglund.

I Huddingepolisens kommentarsfält har kollegorna i Södertälje nappat direkt:

”Äntligen!. ‪Finns det möjlighet för oss att också nyttja Pirayahuahuan??‬”, frågar Södertäljepolisen.

Huddinge kommun har också passat på att kontra med inlägget ” Då får ni akta er för Träskonäbben som vi upptäckt i våtmarkerna kring Flemingsberg! Den är en allätare som inte räds även större råttor, som chihuahuan”.

– Det var roligt att polisen lade ut det om chihuahuan så vi svarade, säger Anna Broberg.

Förra året berättade kommunen om att ”Hotell Tittut” ska öppna på Råholmen i Trehörningen. Här skulle gästerna kunna bo bland trätopparna och hissas upp och ned med en sele. På köpet skulle gästen dessutom få en fantastisk utsikt, miniäventyrspark, privat kock och direkttransfer till och från Huddinge centrum.

Kommer ni ihåg skämtet från 2014? Då berättade kommunen om planerna på att förvandla Sjödalsparken till en sjö där Huddingeborna skulle kunna ro runt i båtar, fiska, sola och bada.