ANNONS

Här ska alla ha råd med fika

Staden driver pop up-café i Bergsgruvan under sommaren.
Staden driver pop up-café i Bergsgruvan under sommaren.
I Bergsgruvan på Södermalm har ett något undangömt pop up-café öppnats upp i stadens regi. Med billig fika och olika aktiviteter vill de att alla ska känna sig välkomna dit.
ANNONS

Det är Stockholms stad som i samarbete med sysselsättningsverksamheten Aktivitetshuset ligger bakom Café Gruvan som öppnade upp i Bergsgruvan, på Södra stationsområdet, i slutet av juni.

– Tanken är att alla ska känna sig välkomna och också ha råd att gå och fika mitt i stan, berättar Ebba Bäcklund som är anställd av Aktivitetshuset för att driva pop up-caféet under sommaren.

Caféet är beläget utomhus, precis nedanför lekparken, under lummiga träd när det är sol och inomhus i en mysig scoutstuga när det regnar.

Här serveras matiga mackor för tjugo kronor, kaffe, te, bullar, läsk och glass för en tia av sommarjobbare som fått jobb via staden.

Det finns även möjlighet att spela pingis, boule, brädspel, schack och att låna böcker gratis, utan bibliotekskort.

– Vi har en bokhylla med massa böcker där man kan ta en bok och lämna en bok, eller bara ta en bok, säger Ebba Bäcklund.

Hittills är det mest föräldrar som har sina barn i lekparken, personer från Aktivitetshuset och från LSS-boenden som har besökt caféet.

– Men folk har varit jättepositiva, det är väldigt mycket mer folk nu än vad det var första veckan vilket jag tror är för att folk har spridit det. Nu hoppas vi att ännu fler ska hitta hit, säger Ebba Bäcklund.

Pop up-caféet, på Fatbursgatan 38, har öppet måndag-fredag klockan 10-16 till och med den 12 augusti.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Södermalm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.