Här skäller hundarna på dagis in julen

På hunddagiset i Äppelviken tar man jultraditionerna på allvar.

De senaste 16 åren har dagishundarna gått luciatåg genom kvarteret och gått förbi alla dagis på vägen – ett populärt inslag för både barnen och pensionärerna i området.

– Vi har en lucia, tärnor och tomtenissar och hundarna känner sig jättefina och visar gärna upp sig, berättar Mimmi Moore som tillsammans med Anna Waldenström driver Mimmis hunddagis.

Hon säger också att pensionärerna i Äppelviken brukar ringa flera veckor i förväg för att kolla att luciatåget verkligen blir av.

Men lucia är inte den enda decembertraditionen som hundarna följer. På morgonen innan äter hundarna julbord tillsammans. På menyn står blodpudding utskuren med pepparkaksformar, grisöron, prinskorv, julskinka, bacon och en leverpastejtårta.

När hundarna är mätta och belåtna är det dags för julklappsutdelning. De som gillar godis brukar få ben att gnaga på och leksugna hundar får bollar, eller gosedjur. Varje present är anpassad efter hundens personlighet.

– Det är den bästa dagen på hela året. När man kommer hem känns det nästan som att vi arrangerat en nobelmiddag, säger Mimmi Moore och skrattar.

Självklart blir det ett nytt luciatåg nästa år.

Äppelvikens hunddagis firar jul.

Vi har en lucia, tärnor och tomtenissar.Mimmi Moore mimmis hunddagis