Här stampar våldsman sitt offer rätt i huvudet

Flera personer blev vittnen till den brutala misshandeln på Järnvägsgatan. Enligt åtalet hann 20-åringen stampa offret i ansiktet sex gånger innan två vittnen gick emellan.
Flera personer blev vittnen till den brutala misshandeln på Järnvägsgatan. Enligt åtalet hann 20-åringen stampa offret i ansiktet sex gånger innan två vittnen gick emellan.
När den misshandlade Solnabon låg på rygg ställde sig gärningsmannen vid hans huvud och trampade honom i ansiktet – sex gånger.

En taxichaufför fångade förloppet på film, ett viktigt bevis mot den åtalade 20-åringen.

”Skynda på innan han dör”. Uppmaningen som inkom till SOS Alarm strax efter klockan två på natten den 13 juli kommer från offrets fru.

Under kvällen har de varit ute på en krog i Sundbyberg ihop med vänner. Nu är hennes man inte kontaktbar. Han ligger blodig vid trapporna ned till Sundbybergs järnvägsstation.

I taxichaufförens film ses 20-åringen stampa honom i huvudet med full kraft inför ögonen på ett tiotal vittnen. Sex gånger, enligt åtalet. Detta efter att offret fallit omkull av slag och sparkar.

”Han höll på tills han blev trött, ingen kunde stoppa honom”, har ett vittne sagt i förhör.

Taxichauffören har sagt att han velat ingripa, men inte vågat.

20-åringen står åtalad för mordförsök. Rättegången avslutas i dag, tisdag.

– Jag blir förvånad om inte det här är mordförsök. Dels sett till mannens skadebild och dels killens agerande. Han är totalt likgiltig inför om målsägande överlever eller inte, säger åklagare Robert Näppi.

Något motiv till den brutala misshandeln är inte känt.

– Det är en i princip oförklarlig händelse, säger Robert Näppi.

Offret, en Solnabo, är långt ifrån återställd och har inte kunnat medverka i delar av rättegången.

Efter misshandeln hamnade han i respirator och har haft svårt att tala. Han fick skador på lungorna och flera frakturer i ansiktet, läkare har fått skruva in titanplattor för att hålla ihop det.

Trots att många blev vittnen till misshandeln var den nu åtalade mannen svår att identifiera. En ung kvinna, som åklagaren menar känner 20-åringen, har vägrat säga hans namn eftersom hon inte vill ”gola”.

Den 6 augusti gick polisen ut med bilder på den misstänkte, ett tips ledde senare till 20-åringen.

Mannen, som konsekvent nekat till att han ens varit i Sundbyberg den aktuella kvällen, har under rättegången svängt i skuldfrågan.

– Han förnekar försök till mord, men medger grov misshandel. Han går med på att han stampat den här killen i huvudet men inte att han haft uppsåt att döda, säger 20-åringens advokat Mikael Carpelan.

Carpelan vill varken berätta om motiv eller huruvida offer och gärningsman känner varandra.

Ångrar han sig?

– Det kan jag inte heller kommentera. Det får domen visa, säger han.

Domen väntas falla nästa vecka.