Här står ”försvunna” grönsakskillen

Dragan har öppet hörnet Källtorpsvägen - Enköpingsvägen på lördagar och söndagar mellan 9.00 och 18.00.
Dragan har öppet hörnet Källtorpsvägen - Enköpingsvägen på lördagar och söndagar mellan 9.00 och 18.00.
Många saknar grönsakskillen i Kallhäll centrum.

Men han har inte försvunnit - bara flyttat.

I vardagligt tal kallas han bara grönsakskillen på torget. Egentligen heter han Dragan Grbic och har sålt färska bär i Kallhäll centrum i 13 år.

Men i år har han inte dykt upp på torget och många har undrat vart han har tagit vägen.

– Alla har undrat var han är i år. Han har jättebra frukt och grönt, och hör liksom till centrum, säger Ingela Söderlund som är en av många kunder som saknat Dragan Grbic.

Själv är han nästan lite överrumplad av att så många saknat honom.

– Många har undrat vart jag tagit vägen och då kom jag på idén att öppna en liten försäljning vid bensinmacken, säger han.

Så nu står han varje helg mellan klockan 9 och 18, vid macken i hörnet där Källtorpsvägen möter Enköpingsvägen, och säljer frukt och bär.

Men varför fick han då inte stå kvar på torget?

– I januari i år fick jag veta att de ska bygga om centrum och att det därför var stopp på torghandeln, säger Dragan Grbic.

Anledningen till att han inte fått tillstånd att stå på torget i sommar är att HSB planerade att börja bygga i maj – men det har de inte gjort.

– De har blivit försenade och vi har inte fått något datum på när de ska komma igång, säger Ulla Johansson på kommunens servicecenter.

Eftersom byggstarten är uppskjuten har Dragan Grbic blivit erbjuden att få tillbaka sin gamla plats – men har varit tvungen att tacka nej.

– Jag måste försörja min familj och har därför tagit ett annat jobb. Jag har skrivit kontrakt med Postnord och var tvungen att säga nej till kommunen. Men jag står vid bensinmacken mina lediga dagar när jag inte jobbar på posten.

Men han lovar att komma tillbaka till Kallhäll centrum så snart det är möjligt.

– Jag är väldigt tacksam mot mina kunder som har handlar i många år och jag blev stolt när jag såg vilken reaktion det blev när jag fick flytta. Då bill jag fortsätta att ge mina kunder färska bär i framtiden, säger han.