Här tänds brasorna på valborg

Om en vecka är det valborgsmässoafton - här finns brasorna närmast dig.

Klockan 17 börjar valborgsfirandet i parkleken Ådalen i Råcksta. Fram till klockan 20 är det öppen scen för den som vill uppträda. Det kommer också finnas fiskdamm, korvförsäljning, chokladhjul, café, lotterier, sockervadd och popcorn. Klockan 20.30 sjunger Tonfiskarna in våren och efter det tänds brasan.

I Hässelby är det Riddersvik som får brasa. Den tänds klockan 20 och därefter blir det körsång av Järfälla manskör.

För den som bor närmare Spånga kommer valborgsfirande äga rum vid Gläntan i Solhem. Här blir det hoppborg, kokosbollskatapult och lotteri klockan 14, innan det är dags för Solhemsloppet för barn upp till tio år. Se

Senare under eftermiddag kommer brandbilen på besök, korvkiosken öppnar och det bjuds på körsång. Klockan 20 blir det majtal och i år är det Spånga baskets chefstränare Marc Möller som är talare. När Marc Möller har pratat klart tänds brasan och ett par timmar senare avslutas festligheterna med fyrverkeri.

Även i Sundby blir det Valborgsfirande, på den nu så omtalade ödetomten. Arrangörer där är Spånga hockey som lovar en fullspäckad kväll med grillning, hembakat fika, lotterier och sockervadd. Dessutom blir det puck-skjutning, porslinskastning och livemusik med Valborgskören.

Aktiviteterna vid ödetomten börjar klockan 18 och en timme senare tänds elden.

I Bromma arrangeras valborgsfirande bland annat på ängen vid Klarbärsvägen i Eneby och på Snorreängen vid Kyrksjön,