Här är tips på sportlovskul

sportlov
Sportlovet är inte långt borta. Här är tips på saker du kan göra i närheten.
Nu är det snart dags för det efterlängtade sportlovet igen. I Täby – och runt omkring – finns massor att göra under hela veckan.

Här kommer Mitt i fylla på med inspiration inför sportlovet – saker som passar för både stora och små. Men först en väderprognos:

Vårväder på sportlovet – men skidbacken står pall

Vintersport ute och inne

Sugen på att dra på grillorna? De glada som kör utan klubba kan skrinna runt på isbanan vid Tibblevallen och Täby torg. För de som däremot gärna drar på sig grillorna och lirar hockey finns det möjlighet under vissa tider av allmänhetens åkning i Tibble ishall och Hägernäs ishall. Mer info här. 

Täby konstsnöspår, snökanon

Täby konstsnöspår står pall även om det blir plusgrader. Men just nu är det tack vare minusgrader perfekta förhållanden. En vanlig lördag är det över 1000 skidsugna som dras dit. På sportlovet kan det dock bli lite glesare än vanligt mellan åkarna eftersom många drar till fjällen för att fira och andra kör de olika Vasaloppstävlingarna.

– Spåren är kanonfina, hälsar Björn Brännström, som ingår i spårgruppen hos Täby konstsnöspår.

Ett av Sveriges största längdskidlopp för barn arrangeras på lördag den 23 februari i Täby konstsnöspår. Uppåt 500 glada ungar väntas inta spåret då. Gratis att delta. Finns skidutrustning att låna. Här finns också chans att testa skicross-arenan i närheten.

Babblarna - pysseltema på sportlovet i Täby

Babblarna är temat för sportlovspysslet.

Plats för både Babblarna och monster

Heter det en Babbel, flera Babblare? Hur som helst kan barn i Täby på sportlovet pyssla på temat Babblarna på biblioteket i Näsbypark. Tisdag kl.13-15 sker detta drop in-pyssel. Gratis är det också.

Ta en fika och diskutera ditt favoritmonster. Så står det i inbjudan till sportlovets fantasyträff om Percy Jackson på bibblan i Täby kyrkby. Föranmälan krävs för alla monster… förlåt, deltagare som tänker dyka upp onsdagen den 27 februari kl.15.00.

Sportlovsfilm är förstås lite extra mysigt ifall det slaskar. Bibblan i Näsbypark bjuder på gratis bio torsdag den 28 februari kl.13.00. Filmen handlar om sexåriga Maj som bor hos sin farbror Sonny som är tatuerare. När Maj råkar tatuera en barnslig teckning på en läskig motorcykelkille måste de fly ihop.

Hörnet är nya hänget i Täby! I januari öppnade Hörnet i Biblioteksgången 1, dit alla i högstadieungdomar är välkomna. Under sportlovet ska det bakas och tryckas t-shirts, men det blir också quiz-kväll och tacomys. Vardagar är det som gäller.

Sugen på att lira?

Under sportlovet har det nya Supercenter soccer i Danderyd lägerverksamhet för fotbollsintresserade. Mitt i var där och provspelade.

Sportlovskul hos grannarna?

För de som har möjlighet att ta sig till grannkommunerna finns det ännu mer skoj att göra på sportlovet. Kanske är till och med gräset grönare där?

Åk utför – nästan på hemmaplan

För den som kikar lite bortom horisonten men ändå inte vill dra till alperna eller svenska fjällen finns det utförsåkning i närområdet att testa: