Här trampar många gaspedalen i botten

Näst flest fartsyndare i länet fångas av fartkameror på den ökända väg 268 mellan Vallentuna och Upplands Väsby.

Men snart ska den trafikfarliga vägen byggas om.

1 029 fortkörare fångades av en fartkamera på väg 268 mellan Vallentuna och Upplands Väsby från januari till september i år. Det är näst flest i länet enligt siffror som tidningen Expressen fått av polisen.

Det är känt sedan länge att det går undan på väg 268. Vägen är känd för många olyckor, flera döds-olyckor har även skett här.

Både Trafikverket och Vallentuna kommun är medvetna om problemen och nu planeras en omfattande ombyggnation av vägen.

10 000 fordon om dagen kör på väg 268, enligt Trafikverket. Den är en viktig anslutning mot E4 för Vallentunabor och dessutom vägen de flesta väljer för bilresor till Arlanda. Men vägen är inte anpassad för den ansenliga pendlingstrafiken. Den är både kurvig, relativt smal och har dålig sikt.

Det är sträckan mellan Grana och E4 i Upplands Väsby som ska få en helt ny sträckning. Dessutom ingår en cykelväg från Vallentuna till Grana. Själva ombyggnationen kan börja först efter 2015. Men i början av nästa år beslutas om vilken sträckning den nya vägen ska få.

Antingen väljs ”korridor norr” som mellan E4 och Grana löper med alternativa sträckningar norr och söder om Snöberget vid golfbanan. I det här alternativet utreds också ett tunnelbygge.

”Korridor Syd” går från E4 österut mot Vik och ansluter till nuvarande väg 268 vid Gullbron i Vallentuna.